Simicskó István: Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét

Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét – jelentette ki Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője a Bátrak Ligája versenyének kiskunfélegyházi állomásán kedden.

 

Simicskó István, aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője is, a versenyt követő díjátadón azt hangsúlyozta, hogy a Bátrak Ligáját szervező Honvédelmi Sportszövetségnek egyebek mellett az a feladata és missziója, hogy a fiatalok egészséges, kitartó és felkészült felnőttekké váljanak.

Kiemelte még, hogy minden sporttevékenység egyfajta akaraterő tréning is és „az akaraterő fejlődésére a fiataloknak pedig különösen nagy szükségük van”.

A politikus szavai szerint a Bátrak Ligája állomásai lehetőséget teremtenek arra, hogy

a fiatalok találkozzanak, megküzdjenek egymással, sportoljanak, miközben segítik és bátorítják is egymást, s a katonai jellegű akadályversenyek egyben csapatépítő tréningek is. A tervek között szerepel egy országos döntő megszervezése is a térségi versenyek győzteseinek részvételével

 

– tette hozzá.

Simicskó István hangsúlyozta: fontos a Magyar Honvédség segítése abban a toborzó munkában is, hogy legyen utánpótlás, „legyenek mindig lelkes fiatalok, akik vállalják a katonai hivatást, a haza védelmét” – mondta, hozzátéve, hogy a 2017-ben elindított Honvéd Kadét Programra kezdetben három középiskola jelentkezett, ma már azonban 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek.

A Bátrak Ligája egy országos versenysorozat 7. és 8. osztályos tanulók részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. A kiskunfélegyházi állomás a sorozat 36. versenye volt.

A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyéből érkező tíz általános iskolás csapat megmérettetésén végül a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumot képviselő diákok állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola együttese végzett, a harmadik helyezést pedig a bugaci Rigó József Általános Iskola csapata érte el.

A diákok a versenyek során minden alkalommal egy élményközpontú, mindenki számára teljesíthető, honvédelemhez köthető versenyen vehetnek részt. A feladatok sorában található egyebek mellett ergométeres evezés, vívás, blazepod, íjászat, lézerfegyveres lövészet, tájékozódási mátrix, autós szimulátor, távirányítós RC tank vezetés, tudáspróba és puzzle.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!