Összes vállalás: 163 kereszt
Bács-Kiskun megye: 5 kereszt
Baranya megye: 12 kereszt
Békés megye: 2 kereszt
Borsod-Abaúj-Zemplén megye: 46 kereszt
Csongrád-Csanád megye: 3 kereszt
Fejér megye: 5 kereszt
Győr-Moson-Sopron megye: 3 kereszt
Heves megye: 4 kereszt
Komárom-Esztergom megye: 5 kereszt
Nógrád megye: 9 kereszt
Pest megye: 4 kereszt
Somogy megye: 51 kereszt
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 5 kereszt
Tolna megye: 4 kereszt
Vas megye: 1 kereszt
Veszprém megye: 1 kereszt
Zala megye: 2 kereszt
Budapest: 1 kereszt

Kereszténydemokrata honfitársaink
eddig 163 kereszt megóvását vállalták.
Csatlakozzon Ön is, és fogadjon örökbe egy keresztet! 

Simicskó István: Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét

Az erős és bátor jellemű fiatalok jelentik Magyarország jövőjét – jelentette ki Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője a Bátrak Ligája versenyének kiskunfélegyházi állomásán kedden.

 

Simicskó István, aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője is, a versenyt követő díjátadón azt hangsúlyozta, hogy a Bátrak Ligáját szervező Honvédelmi Sportszövetségnek egyebek mellett az a feladata és missziója, hogy a fiatalok egészséges, kitartó és felkészült felnőttekké váljanak.

Kiemelte még, hogy minden sporttevékenység egyfajta akaraterő tréning is és „az akaraterő fejlődésére a fiataloknak pedig különösen nagy szükségük van”.

A politikus szavai szerint a Bátrak Ligája állomásai lehetőséget teremtenek arra, hogy

a fiatalok találkozzanak, megküzdjenek egymással, sportoljanak, miközben segítik és bátorítják is egymást, s a katonai jellegű akadályversenyek egyben csapatépítő tréningek is. A tervek között szerepel egy országos döntő megszervezése is a térségi versenyek győzteseinek részvételével

 

– tette hozzá.

Simicskó István hangsúlyozta: fontos a Magyar Honvédség segítése abban a toborzó munkában is, hogy legyen utánpótlás, „legyenek mindig lelkes fiatalok, akik vállalják a katonai hivatást, a haza védelmét” – mondta, hozzátéve, hogy a 2017-ben elindított Honvéd Kadét Programra kezdetben három középiskola jelentkezett, ma már azonban 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek.

A Bátrak Ligája egy országos versenysorozat 7. és 8. osztályos tanulók részére a Honvédelmi Sportszövetség rendezésében. A program elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül, aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése. A kiskunfélegyházi állomás a sorozat 36. versenye volt.

A Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyéből érkező tíz általános iskolás csapat megmérettetésén végül a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumot képviselő diákok állhattak fel a dobogó legfelső fokára. A második helyen a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola együttese végzett, a harmadik helyezést pedig a bugaci Rigó József Általános Iskola csapata érte el.

A diákok a versenyek során minden alkalommal egy élményközpontú, mindenki számára teljesíthető, honvédelemhez köthető versenyen vehetnek részt. A feladatok sorában található egyebek mellett ergométeres evezés, vívás, blazepod, íjászat, lézerfegyveres lövészet, tájékozódási mátrix, autós szimulátor, távirányítós RC tank vezetés, tudáspróba és puzzle.