Simicskó István: Az újbudaiak már a bőrükön érzik, hogy mit jelentenek a baloldal „jóléti” intézkedései

Az óvodai és bölcsődei dolgozók cafeteriáját a felére csökkentették, a polgármesteri hivatal köztisztviselőiét pedig teljes egészében elvették. Ezenfelül egyhavi bérnek megfelelő jutalommal rövidítették meg őket – nyilatkozta Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője a Vasárnap.hu-nak.

– Újbudának kormánypárti országgyűlési képviselője van, a képviselő-testületben viszont a baloldali összefogás van többségben. Hogyan látja a XI. kerület jelenét?

Simicskó István

 Biztos vagyok benne, hogy László Imre részéről is megvolt az építő szándék, amikor polgármesterként megkezdte munkáját a kerület élén, de én úgy látom, hogy alapvetően csalódást hozott az újbudai polgárok részére a baloldali összefogás.

A kerület lelki és közösségi élete nem olyan irányokat vett, amelyeket a kampányban a baloldali pártok ígértek.

Sajnos azt láthatjuk, hogy a hatalom és a pozíciók megszerzése volt az egyetlen céljuk. Ennek érdekében pedig felelőtlenül ígérgettek, és a mai napig megtévesztik a választókat.

Ki kell mondani, hogy az összefogásuknak ma is egyetlen mozgatója van: a kormányellenesség.

Azt hangoztatják, hogy a kormány megvonásai miatt kevesebb az önkormányzat költségvetése. Ez szándékos félrevezetés hiszen idén is több, mint 28 milliárd forintot tesz ki Újbuda költségvetése. Ez az összeg 300 millióval magasabb, mint 2019-ben a Fidesz–KDNP vezetése idején. A pénzeszközök és az anyagi erőforrások tehát megvannak a kerületben, a felhasználásuk az, ami problémás.

Az sem igaz, hogy a kormány megvonásokkal sújtja a kerületet, hiszen hatalmas összegek kerülnek befektetésre.

Gazdagréten felépült a tanuszoda, új sportcsarnokot kap a Szent Margit- és a Szent Imre-gimnázium is. Mégis ezeket a fejlesztéseket a baloldali városvezetők igyekeznek eltagadni a kerület lakói elől. Ráadásul az önkormányzati életet is túlpolitizálták, a helyi lakók érdekével ellentétesen cselekednek.

Az interjú folytatása ide kattintva olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!