Simicskó István: A családok egészségével foglalkozókat is minél jobban meg kell becsülni

Korszerű, minőségi és nagyobb alapterületű épületbe költözött a gazdagréti védőnői szolgálat – jelentette be Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője az új létesítmény tegnapi átadóján.

Simicskó István (KDNP) országgyűlési képviselő, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos

A kormánybiztos lapunknak elmondta, a fejlesztésre elsősorban azért volt szükség, mert a XI. kerületben az új lakóparkok átadásával együtt várhatóan megnő a lakosságszám, és egyre több kisgyermekes család költözik oda, így a védőnői szolgáltatásra is nagyobb az igény.

– A több mint százéves múltra visszatekintő védőnői rendszer hungarikum, hiszen egyetlen más országban sincs hasonló hálózat, amely segíteni tud minden családnak az egészséges életmódra való nevelésben, a betegségek megelőzésében, illetve a tanácsadásban ilyen szintű felkészültséggel – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere elmondta, az új épület – amelyben jelenleg 11 védőnői körzet rendel – 151,5 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

– Tágasabb, klimatizált, a gyerekeknek játszósarokkal, a várandós kismamáknak külön helyiséggel kibővített váróhelyiség készült, emellett a szoptatószobák és a rendelők is teljesen újak – sorolta a fejlesztéseket a kerület első embere. Hozzátette, az épület akadálymentes kialakításával felkészültek a babakocsival érkező szülők igényeire is.

Hoffmann Tamás kiemelte, 1600 család ellátását tették magasabb színvonalúvá az új, XXI. századi infrastruktúrájú létesítménnyel. A polgármester emlékeztetett, az elmúlt nyolc évben a kerület több mint hárommilliárd forintot költött egészségügyi intézmények bővítésére, fejlesztésére, illetve az eszközparkok felújítására.

Simicskó István arra is kitért, hogy végre megkezdődött a védőnők béremelése, azonban ezt folytatni kell, hiszen a családok egészségének megóvásával foglalkozó szakembereket anyagilag is minél jobban meg kell becsülni.

Mint korábban lapunk is beszámolt róla, egy kormányhatározattal előrehozták a védőnők bérfejlesztését: 2019. november 1. helyett 2019. július 1-jétől kapnak nyolcszázalékos emelést, és ezentúl rájuk is vonatkozni fog a bértábla.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!