Simicskó István: Egyetlen megoldás volt a béke

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben kiemelte: egy éve zajlik az orosz-ukrán háború. Jól látható – ahogy a háborúknál általában – az erőszakspirál, azaz a harcoló felek egyre több fegyvert és embert áldoznak fel, hogy dűlőre vigyék a konfliktust.

 

A kormánypárti politikus egyetlen megoldásnak a békét látta, azt mondta, tárgyalóasztalhoz kell ültetni a feleket.

A kormány álláspontja, hogy nem a harckocsik, hanem a tűzszünet és a tárgyalások fogják elhozni a békét

 

– hangsúlyozta.

Kitért arra is: azért terjesztették az Országgyűlés elé a kormánypártok a határozatukat, hogy a magyar parlament is álljon ki a béke mellett, a felek minél előbb üljenek tárgyalóasztalhoz.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: világosan látszik, hogy ennek a háborúnak győztesei nincsenek, nem is lehetnek, csak vesztesei vannak.

Minél tovább tart, annál több lesz az áldozat, annál drámaibb lesz a pusztítás

 

 – mutatott rá.

Kitért arra is, ha egyetértenek azzal, hogy mielőbb békére van szükség, akkor könnyű belátni, hogy sem a fegyverszállítás, sem a szankciók nem segítenek ebben.

A fegyverszállítás a háború eszkalációját hozza magával, és ez elsőként nem az óceánon túl, hanem a földrajzi szomszédságban fog megtörténni – hangsúlyozta.

Jelezte: Magyarország energiaellátása továbbra is biztonságban van. A szankciók ugyanakkor kudarcot vallottak, többet ártanak az európai, mint az orosz gazdaságnak.

A miniszter azt mondta, az a fő kérdés, sikerül-e megakadályozni a harmadik világháború kitörését. Olyan álláspontok hangoznak el és olyan döntések születnek, amelyek abba az irányba mutatnak, hogy a háború globális háborúvá váljon – fejtette ki.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!