Simicskó István: A faültetéssel a jövő nemzedékét szolgáljuk

Azzal, hogy a jövőnek, a gyermekeinknek ültetünk fát, a jövőt és a jövő nemzedékét szolgáljuk – mondta Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője és alelnöke Miskolcon, ahol a párt Ültessünk, hogy élhessünk! című faültetési akcióján vett részt.

Simicskó

Elmondta: a teremtett világ védelméért indított faültetési kampány hosszú távú gondolkodást jelent a KDNP részéről. Fontos, hogy az emberek ne csak elvegyék a Föld által nyújtott javakat, hanem ápolják, nemesítsék és gazdagítsák a bolygót – emelte ki a frakcióvezető.

Simicskó István szerint lényeges, hogy

adjunk vissza a teremtőnek ilyen módon is, és adjunk a jövőnek, adjunk a gyermekeinknek, unokáinknak, hogy valóban hosszú távon tervezhessenek ezen a bolygón”.

Simicskó

A frakcióvezető úgy fogalmazott, a faültetés szimbolikus dolog, de ha sokan cselekszenek hasonlóképpen, akkor ezzel az „apró, de fontos” cselekedettel az emberek tettek valamit a jövőért és szülőföldjükért.

Simicskó István a párt másik kezdeményezéséről, az út széli keresztek állításáról, megóvásáról és felújításáról is beszélt.

Elmondta,

az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések arról szólnak, hogy kifejezzék tiszteletüket a Teremtő felé, és megőrizzék a keresztény civilizációt a gyermekek számára.”

molnárMolnár Péter, a KDNP városi elnöke és frakcióvezetője rámutatott, "teremtésvédelemben" gondolkodnak, ami a környezet megóvását jelenti.

Elmondta: Bodótetőn tíz gyümölcsfát ültettek el, hat szilva- és négy cseresznyefát. Hozzátette,

a kereszténydemokraták a vármegye több pontján is terveznek faültetést.”

csibaCsiba Gábor, a KDNP Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei elnöke elmondta, a faültetési kampány a vármegye összes községét, városát és faluját érintheti, és bízik abban, hogy a fákat megfelelően gondozzák majd, így azokról lesz mit szüretelni.

Az eseményről készült galéria IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!