Simicskó István: Fokozatosan kaphatjuk vissza a régi életünket

Magyarország a lakosságarányos oltások tekintetében Európa élvonalában áll. A következő hetekben megkezdődhetett a korábban bevezetett szigorítások lépcsőzetes feloldása. A Magyar Hírlap cikkéből kiderül: bizakodva várja az újranyitást Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője, aki rámutatott: a baloldal retorikáján ugyan változtatott, valódi elkötelezettségük azonban nincs az oltási program támogatásában.

„Nehéz hónapok állnak mögöttünk, a járvány harmadik hulláma, a vírus mutáns változata sokkal veszélyesebb és agresszívabb támadást intézett hazánk és az egész kontinens ellen, mint amit a korábbi fertőzéseknél megtapasztaltunk” – kommentálta az elmúlt hetek eseményeit Simicskó István.

Simicskó István

A KDNP frakcióvezetője úgy folytatta: „Az oltási program továbbra is jó ütemben halad, és bízunk benne, hogy a fokozatos újraindítás nyomán lassan visszatérhetünk régi életünkhöz. De nem szabad elfelejtenünk, hogy a vírus még itt van köztünk, és bár jól állunk a betegség elleni küzdelemben, továbbra is be kell tartanunk a szükséges intézkedéseket.”

Simicskó hangsúlyozta,

az oltás az egyetlen megoldás a járvány megfékezésében.

„Ezt az elvet a magyar kormány a pandémia megjelenése óta következetesen vallja” – fogalmazott, kiemelve: „Sajnos továbbra is azt láthatjuk, hogy érdekeinek megfelelően

a baloldal retorikát váltott ugyan ebben a kérdésben, valós szándék és elkötelezettség azonban  nem áll a kommunikációs stratégiájuk mögött. Naponta tapasztaljuk, hogy továbbra is oltásellenes politikát folytatnak.

A mai napig agitálnak a keleti vakcinák ellen. Többek között nem vonták vissza országgyűlési határozati javaslatukat sem, amelyben megszabnák, hogy csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagot használhassák hazánkban.” Megjegyezte: ezáltal nemcsak a kiváló magyar szakemberek tudását kérdőjelezik meg, de kockáztatják az emberek életét is a bizonytalanság folyamatos fenntartásával.

Az EU vakcinabeszerzése kapcsán Simicskó István kifejtette, a szakemberek rendszeresen elmondják, hogy a kínai és az orosz vakcina nélkül összehasonlíthatatlanul több magyar ember lenne védtelen a fertőzéssel szemben. „A Brüsszel által elhibázott vakcinabeszerzés súlyosan érintette azokat az országokat, amelyek nem nyitottak a keleti oltóanyagok felé – folytatta.

Gondoljunk bele, ha rendben érkeztek volna a nyugatról lekötött mennyiségek, hazánk átoltottságban megközelíthetné az Egyesült Királyságot vagy Izraelt. Eközben

a baloldal politikusai sorra regisztráltak, és sokan már meg is kapták az oltást, van, aki soron kívül, közben pedig újabb és újabb rést próbálnak ütni a szakemberek által kidolgozott és összeállított oltási stratégiában.”

Ám a tapasztalatok szerint továbbra is nő az oltási kedv, naponta 50–100 ezer emberrel nő a regisztráltak száma.

Ezzel kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott: „A magyar emberek átlátnak a politikai manipuláción, hogy

a baloldal csupán saját érdekei miatt képes az emberek egészségét is veszélyeztetni”.

Rámutatott: „Az oltás életet ment, az oltásellenesség elfogadhatatlan. Köszönet mindenkinek, aki a több mint egy éve tartó járvány elleni küzdelemben segíti az élet védelmét. Az egészségügyi dolgozók, kezdve a frontvonalon, a kórházak intenzív osztályain szolgálatot teljesítőktől a háziorvosokig, az összes ápoló, orvos és minden munkatárs emberfeletti munkát végez. Nélkülük nem beszélhetnénk ma az újraindításról.”

Újbuda országgyűlési képviselője optimista, ugyanis sikeresen halad az oltási program, így lehetővé vált a fokozatos újraindítás. „A nemzeti konzultációban az emberek megosztották velünk a véleményüket, ennek megfelelően dolgoztuk ki a szigorítások és intézkedések lépcsőzetes feloldását” – fűzte hozzá.

A Magyar Hírlap érdeklődésére a KDNP frakcióvezetője kifejtette: a pandémia nemcsak egészségügyi vészhelyzetet okozott, hanem világszerte gazdasági válságot is előidézett, amely a magyar társadalomra is hatással van. „A kormány mindent megtett a családok és az érintett szektorok terheinek csökkentéséért, de a járvány így is hatalmas terhet ró az országra” – mondta Simicskó, rámutatva: az egészségügy működtetése elképzelhetetlen lenne egy stabil pénzügyi háttér nélkül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!