Simicskó István: Fontos, hogy a hazaszeretetet ültessük be a fiatalok szívébe!

A Honvédelmi Sportszövetség és a Honvédelmi Sportközpontok célja, hogy a hazaszeretetet ültesse be a fiatalok szívébe – mondta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Szemere Miklós lövészverseny első, bajai állomásán csütörtökön.

Simicskó István - aki egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakcióvezetője - a viadal díjátadóján hangsúlyozta: szükség van a Honvédelmi Sportszövetségre, hogy olyan programokat tudjanak nyújtani a fiatalok számára, amelyekkel „ki tudják húzni” őket a virtuális világból, és elérhető közelségbe kerüljenek a honvédelmi sportágakkal, különösen a sportlövészettel.

A politikus felidézte Szemere Miklós hitvallását: "Építtettem a magyar ifjúságnak, hogy tanulja megvédeni hazáját". Az egykori országgyűlési képviselő ezt a kezdeményezésére 1903-ban átadott lövőház emlékkönyvébe írta. Simicskó István hozzátette:

ha ilyen szellemiségekben rendezünk lövészversenyeket, akkor nem éltünk hiába.

 

A politikus megemlítette a honvédelmi táborokat és a Honvéd Kadét Programot is. Elmondta, táborokat 2015 óta szerveznek, idén már több mint ötezren jelentkeztek, a Honvéd Kadét Programban pedig 7200 középiskolás vesz részt.

baja1Zsigó Róbert, a térség fideszes országgyűlési képviselője ismertette: a bajai Honvédelmi Központ egyéves, és az első esztendőben havonta ezer látogatója volt. Hozzátette, amikor megszületett a döntés, hogy Baján is épül Honvédelmi Sportközpont, néhányan kételkedtek benne, hogy szükség van-e erre, de a számok bebizonyították, hogy van létjogosultsága.

A képviselő elmondta azt is, hogy Baján mintegy 220 éves múltra tekint vissza a céllövészet, majd köszönetet mondott a lövészklub vezetőinek, hogy ez a hagyomány még ma is él.

A Szemere Miklós Kupa meghívásos légpuska- és sportpisztolyverseny, a Honvédelmi Sportszövetség és a Szemere Miklós Alapítvány legújabb viadala. A háromszintű sorozat házi versenyekből, területi selejtezőkből és az országos döntőből áll.

baja2

A nevezési díj nélküli versenyen alapvetően két számban lehet indulni: nyíltirányzékú légpuskában, illetve sportpisztolyban.

A megméretésen három korosztályban, 10-14, 14-21, valamint 21 év felett versenyeztek, a díjazás korcsoportonként, nemenként és fegyvernemenként történt. Az első, bajai állomáson nyolcvanan vettek részt.

baja3

A Honvédelmi Sportszövetség a versennyel Szemere Miklós számára kíván emléket állítani. Az egykori országgyűlési képviselőnek szívügye volt az ifjúság hazafias nevelése és a lövészet.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!