Simicskó István: Hallgatnak a baloldali vezetők egy pedofilbotrány után

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt hétfőn napirend előtt a parlamentben, hogy a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte az egyik újbudai óvoda munkavállalóját, Gy. Pétert, aki a mosdóban molesztált kisfiúkat.

Simicskó

A frakcióvezető ténynek nevezte, hogy Gy. Péter anyja, az újbudai óvodák irányításáért felelős igazgatóként állt az önkormányzat alkalmazásában. Hozzátette, hogy a baloldali önkormányzati vezetés pedig hatmillió forint értékben kötött szerződést a férfi cégével.

Hangsúlyozta, hogy a kerületi Fidesz-KDNP frakció az ügyben vizsgálóbizottságot akart felállítani, de ezt a baloldali önkormányzati képviselők leszavazták.

Egy pedofilbotrány után titkolóznak, hallgatnak a baloldali vezetők, nincs felelősségvállalás és nincsenek személyi következmények 

– foglalta össze véleményét.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt felelte, megköszönhetik a baloldalnak, hogy március 15-én „a szokásostól eltérőn most nem törtek zúztak". Túl nagy lehetőségük nem is volt, mert az MSZP egy sajtótájékoztató keretében ünnepelt, a Momentum rendezvényén tucatnyian voltak, míg Dobrev Klára a DK EP-képviselője egy videóban üzent a választóknak – tette hozzá.

Azért bújtak el ennyire a saját választóik elől, mert az elmúlt évek során művelt gyalázatos politika után nem mertek kimenni az emberek elé

– közölte.

Azt államtitkár kijelentette, ugyanez a sunnyogás, lapítás látható a XI. kerületi ügyben. A baloldal a kormányzása idején nem foglalkozott a pedofilbotrányokkal, akkor 81 ilyen eset miatt elítélt rab ült börtönben, most pedig 663 - emelte ki a jelenlegi kabinet gyermekvédelmi intézkedéseit soroló államtitkár. 

Szavai szerint ami Újbudán történt, az nem véletlen, ugyanis Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének az egyik legjobb barátja László Imre XI. kerületi polgármester. Ezért nem véletlen, hogy nem szavazzák meg azokat a jogszabályokat, amelyek szigorításokat vezetnének be ezen a területen – érvelt Soltész Miklós.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!