Simicskó István: A haza védelme mindannyiunk közös ügye

Az volt a misszióink, hogy azt az érzést alakítsuk ki a fiatalokban, hogy a haza védelme mindannyiunk közös ügye – mondta Simicskó István a KDNP frakcióvezetője a Honvédelmi Sportszövetség elnökeként csütörtökön Piliscsabán, a Bátrak Ligája verseny eredményhirdetésén.

Simicskó István arról beszélt, hogy a Bátrak Ligáját a 37. alkalommal rendezték meg, Piliscsabán.

Hozzátette, hogy a Honvédelmi Sportszövetséget még 2017-ben, honvédelmi minisztersége alatt hozták létre és több program mellett a Bátrak Ligája programot is ekkor indították el.

Az volt a misszióink, hogy azt az érzést alakítsuk ki a fiatalokban, hogy a haza védelme mindannyiunk közös ügye

 

– mondta.

Simicskó István kiemelte, igyekeztek a versenyt úgy összeállítani, hogy legyen benne egy kis „katonásdi”, gyakorlóeszközökkel, gyakorlófegyverekkel, gyakorlógránátokkal.

Úgy véli, az ilyen játékos formában összeállított akadályverseny az iskolások későbbi életében is biztosan hasznos lesz.

Van egy olyan nem titkolt célja is a rendezvénynek, hogy ha lehet, minél többen menjenek olyan iskolába továbbtanulni, ahol esetleg kadétképzés is van

 

– jelezte.

Bátrak Ligája országos versenysorozat elsődleges célja a hazafias nevelés keretein belül aktív közösségek létrehozása és az egészséges életmód népszerűsítése.

Menczer Tamás, Pest vármegye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a Honvédelmi Sportszövetség által szervezett eseményen köszönetet mondott és gratulált azoknak az általános iskolásoknak, akik részt vettek a versenyen, mert bátrak voltak, kockáztatni mertek.    

Arra biztatott mindenkit, hogy továbbra is sportoljon, hangsúlyoztva: a sport megtanít küzdeni önmagunkért és megtanít küzdeni a társunkért is.

Az államtitkár elmondta, hogy a hazaszeretet és a hazafias nevelés állt a csütörtöki versenynap fókuszában.

Úgy fogalmazott:

nem történhetett volna jobb dolog velünk, minthogy magyarnak születünk és egymásnak lehetünk honfitársai.

 

„Azért szeretem Magyarországot, mert ez a hazám” – tette hozzá Menczer Tamás.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!