Simicskó István: Hazugságkampányokkal álhíreket terjeszt a baloldal

Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője, Simicskó István elfogadhatatlannak tartja, hogy László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere közbeszerzések nélkül haveri alapon szórja a közpénzeket. Nem szabad hagyni, hogy Újbudát a saját kis játszóterének tekintse az ellenzéki városvezetés – derül ki a Magyar Hírlapnak adott pénteki interjújából.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP parlamenti frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője (KDNP Fotó)

– Az elmúlt időszakban több botrány történt Újbudán, az egyik az ARC plakátkiállításhoz kapcsolódik, amely kapcsán komoly bevételektől esett el az önkormányzat. Mit gondol erről az eljárásról?

– Tényleg elkeserítő látni azt, ahogy László Imre, a kerület DK-s polgármester képviseli a helyi ügyeket. Emlékezetes, hogy ő volt az, aki nem is olyan régen, egy testületi ülésen Hitler érdemeit méltatta, majd egy televíziós műsorban összekeverte a jogvédő Nelson Mandelát a náci haláltáborok rettegett tömeggyilkosával, Josef Mengelével. A volt kórházigazgató most éppen egy jelentős összegtől fosztotta meg az újbudaiakat, amikor teljesen indokolatlanul ingyen tette lehetővé a plakátkiállítás megrendezését a Bikás parkban.

– Mekkora összegtől esett el így a kerület?

– Harmincmillió forintot kérhetett volna a Gyurcsány-párt politikusa a rendezvény szervezőitől a területfoglalásért. „Városatyaként” azonban teljesen érthetetlen a logikája, mindebből pedig jól látszik: a kerület és az állampolgárok jóléte nem annyira fontos neki, mint a sokszor nyíltan kormánykritikus alkotásokat megjelenítő esemény segítése. A fájó igazán az, hogy ez alkalommal ismét tetten érhető a kettős beszéd és a kétszínűség, mely egyáltalán nem a kerület érdekeit szolgálja.

– Mire gondol pontosan?

– A magyar kormány és a Fidesz–KDNP a koronavírus-járvány közben mindent megtesz, hogy megóvja az emberéleteket és a munkahelyeket. Ezalatt azt látjuk,  hogy a baloldal hazugságkampányokkal álhíreket terjeszt, többek közt azt, hogy milyen nehéz helyzetbe hozzák a védekezés intézkedései az önkormányzatokat. Rendszeresen elhangzik, hogy miközben a pandémia kapcsán mindenkinek szolidaritást kellene vállalnia, és ki kellene vennie a részét a veszélyhelyzet okozta károk enyhítésében, a kormány „ki akarja véreztetni” az önkormányzatokat. Ez teljesen abszurd és hiteltelen. Miközben a Fidesz–KDNP vezette kormány volt az, amely megnyugtatóan konszolidálta a települések anyagi helyzetét, addig a baloldali vezetésű önkormányzat hagy harmincmillió forintot elveszni. Felmerül a kérdés: ha valóban annyira rossz helyzetben lennének, meg tudnák ezt tenni? Nyilvánvalóan nem erre a helyes válasz. Ebből is látszik, hogy mennyire alaptalan vádaskodás folyik a médiában.

– A legfrissebb hírek szerint a kerület DK-s alpolgármesterének utasítására, versenyeztetés nélkül az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból vásároltak tizenhárommillió forintért rossz minőségű, túlárazott tartós élelmiszert, amelyet aztán „szociális intézkedésként” el akartak adni a helyi lakosoknak.

– Amennyiben valóban így történt, akkor ez egy egészen vérlázító eset. Azt gondolom, hogy ki kell vizsgálni az ilyen és ehhez hasonló lépéseket. Nem szabad hagynunk, hogy Újbudát a saját kis játszóterének tekintse a baloldali vezetés. Ráadásul azt is rebesgetik, hogy a méregdrágán beszerzett csomagok nagy része az önkormányzatnál maradt, és a háromezer csomagból csak negyvenhármat tudtak eladni. Egy pandémiás időszakban az emberi élet és egészség védelme kellene, hogy első helyen álljon. A koronavírus-járvány alatt segítségnyújtás címén „haveri zsebeket” megtömni nem csak az alapvető etikai normák felrúgását jelenti, hanem a szolidaritás teljes hiányát és a rászorulók érdekeit semmibe vevő hozzáállást.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!