Simicskó István: Hogyan támogatják jövőre a családokat?

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról érdeklődött az Országgyűlés hétfői ülésén, hogy miként biztosítja a jövő évi költségvetés a kormány által bevezetett családtámogatások forrásait.

Kifejtette: a Fidesz-KDNP csődközeli állapotban vette át az ország vezetését 2010-ben, és azóta több kihívást kellett kezelnie, most pedig a háború hatásaival kell szembenéznie. Emellett fontos folytatni a megkezdett gazdaságpolitikát, a családok támogatását – mutatott rá.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy biztosítani kell a családok megbecsülését, kiadásaik csökkentését, fontos cél, hogy könnyebb legyen gyermeket vállalni. A kormány megtartja ígéretét, nem vesz el a támogatásokból, sőt a jövő évi költségvetésben többet fordít a családokra, és több intézkedést is tesz a családok támogatására - közölte. Hozzátette: továbbra is azon dolgoznak, hogy olyan komplex családtámogatási rendszert működtessenek, amely egész Európában példaként szolgálhat, hiszen a jövő a családokban van.

A képviselő elfogadta a választ.