Simicskó István: Hogyan támogatják jövőre a családokat?

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról érdeklődött az Országgyűlés hétfői ülésén, hogy miként biztosítja a jövő évi költségvetés a kormány által bevezetett családtámogatások forrásait.

Kifejtette: a Fidesz-KDNP csődközeli állapotban vette át az ország vezetését 2010-ben, és azóta több kihívást kellett kezelnie, most pedig a háború hatásaival kell szembenéznie. Emellett fontos folytatni a megkezdett gazdaságpolitikát, a családok támogatását – mutatott rá.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy biztosítani kell a családok megbecsülését, kiadásaik csökkentését, fontos cél, hogy könnyebb legyen gyermeket vállalni. A kormány megtartja ígéretét, nem vesz el a támogatásokból, sőt a jövő évi költségvetésben többet fordít a családokra, és több intézkedést is tesz a családok támogatására - közölte. Hozzátette: továbbra is azon dolgoznak, hogy olyan komplex családtámogatási rendszert működtessenek, amely egész Európában példaként szolgálhat, hiszen a jövő a családokban van.

A képviselő elfogadta a választ.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!