Simicskó István: A jövő évi költségvetés kiemelten támogatja a családokat

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt kedden az Országgyűlés ülésén, hogy háború és az annak következtében kialakuló válság közepette is, a jövő évi költségvetésben kiemelt jelentőséggel bír a családok támogatása. Hozzátette: 2023-ban 450 milliárd forinttal több, összesen 3225 milliárd forint jut a családokra.

Szerinte az Európai Unió ismét rossz válaszokat ad a kihívásokra, rossz szankciós politikával bünteti ez európai embereket, a magyar kormány viszont még a jelenlegi, erősödő világgazdasági válságban is megpróbálja a könnyíteni a családok életét. Szerinte ebben a helyzetben valamennyi parlamenti képviselőnek ki kellene állnia Brüsszel irányába, hogy Magyarország kapja meg a neki járó uniós támogatásokat, azonban a baloldali EP-képviselők nem támogatják ezt.

 

Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára azt mondta: a jövő évi a költségvetés jól tükrözi, hogy a kormány 2010 óta munkalapú társadalmat épít. Szerinte a 2023-as büdzsé biztosítja a fedezetet az otthonteremtési programok folytatására, a 13. havi nyugdíj kifizetéséhez, a nyugdíjak inflációkövető emeléséhez és az szja-kedvezmények megtartásához.

A költségvetés célja Magyarország békéjének és a biztonságának megőrzése, az energiaellátás biztosítása és a rezsicsökkentés védelme az átlagos fogyasztási szintig a magyar lakosság számára – összegzett.