Simicskó István: A KDNP-nek három szolgálata van

A Kereszténydemokrata Néppárt frakciója nevében napirend előtt kedden Simicskó István országgyűlési képviselő szólalt fel a parlamentben.

Simicskó István

Simicskó István (KDNP) a november 1-jei mindenszentek és a november 2-ai halottak napja alkalmából beszélt arról, hogy a KDNP-nek három szolgálata van: missziós tevékenység, azaz a Jóisten szeretetének hirdetése, a hazaszeret ápolása és tevékeny törődéssé alakítása, valamint a gyermekek nevelése. Minden emberi civilizáció vallási talapzatra épült, a hit nélkül világ elveszíti lelkét és a lelketlen világ el fog pusztulni - fogalmazott, köszönetet mondva a közösséget szolgálóknak.

Soltész Miklós (KDNP), a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint Európa értékválságban van. A közösség, a család, az ünnepek mind-mind értékek, és ha ezeket egy társadalom ki akarja forgatni az életéből, akkor bajban van és le fog csúszni - mondta, hangsúlyozva, hogy ezért fontos a missziós tevékenység, a hazaszeretet és a gyermeknevelés.