Simicskó István: A kormány a járvány idején is támogatja a családokat

Simicskó István hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben a családok támogatására hívta fel a figyelmet.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője

A KDNP frakcióvezetője azt emelte ki, hogy a kormányzat a járványhelyzetben is megvédi a családokat. Fontosnak nevezte az otthonkezdési támogatást, az 5 százalékos áfa bevezetését új lakások vásárlása esetén, és az otthonfelújítás támogatását.
    
Megjegyezte: senki nem tudta, hogy 2020-ban világjárvány lesz, de az ország gazdasági és pénzügyi megerősítése emiatt is jó döntés volt. Ezzel szemben a baloldali kormányok csődközeli helyzetbe juttatták és eladósították az országot - tette hozzá.
    
Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár az elhangzottakra válaszul azt mondta, 2010 előtt a családok „békeidőben" sem számíthattak a baloldalra, mert ők a multinacionális cégek érdekeit védték, de 2010-ben egy családbarát ország építését kezdte el az új kormány. A cél, hogy minden vágyott gyermek születését támogassák, ezért vezették be a családbarát adórendszert és minden idők legnagyobb otthonteremtő programját. Január 1-jétől pedig 5 százalékra csökken az új lakások vásárlásának áfája, a gyerekes családok lakásának felújítását pedig legfeljebb 3 millió forintig támogatja az állam - sorolta.