Simicskó István: Köszönet a tájékoztatásért, az árvízi helytállásért

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a miniszterelnöki tájékoztatóért, majd az árvízi védekezésben részt vevők hősies helytállásáért mondott köszönetet hétfőn napirend előtt a parlamentben.

Simicskó

Hangsúlyozta, „a nemzet képes volt ebben a helyzetben összefogni”, a kormány pedig időben észlelte a bajt és szervezett módon tett ellene. Felidézte, mekkora károkat okozott az 1838-as és a 2013-as árvíz, míg most a kártételt sikerült minimalizálni.

Ha nincs gazdasági növekedés, nem jut akkora forrás a különböző ágazatokra”

– jelentette ki a kereszténydemokrata politikus, hangsúlyozva, mindenki érdekelt abban, hogy elérjük a 3 és 6 százalék közötti növekedési sávot. Megemlítette: örömmel látják, hogy a kabinet évről évre újabb családtámogatási elemeket vezet be, és bátorítja a kormányt, hogy menjen tovább ezen az úton.

A keleti nyitás komoly eredményeit megemlítve a politikus kijelentette, „kereskedni a kölcsönös gazdasági előnyök mentén mindenkivel kell”.

Kitért arra is:

a függetlenségünk, szuverenitásunk védelme elleni törekvésekkel szemben határozottan fel kell lépni.”

Hangsúlyozta, meg kell állítani a migrációt, hozzátéve, nem változott álláspontjuk háború és béke kérdésében sem; a KDNP a kormányhoz hasonlóan a kezdetektől fogva a tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza.

Simicskó István azt is megjegyezte: Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb állama, a rendőrség kiváló munkát végez, a béke és a közbiztonság pedig a gazdasági növekedés feltétele.

Simicskó István napirend előtti felszólalásában azt is kijelentette:

nemet mondanak az illegális migrációra. Felidézte, hogy 2015 óta több mint egymillió illegális határátlépést akadályoztak meg a magyar hatóságok.”

Helyes döntésnek nevezte a déli határkerítés megépítését, és kitért arra is, hogy a magyar kormány a határok védelmére, azaz arra, hogy a magyar emberek biztonságba legyenek mintegy 800 milliárd forintot fordított.

Simicskó István elfogadhatatlannak, példátlannak és felháborítónak tartotta az Európai Unió bíróságának ítéletét, amely 200 millió eurót jelentene a költségvetésből, illetve napi egymillió eurót kellene fizetni. Rámutatott: támogatják, hogy a kormány álljon ki a határozott álláspontja mellett.

Mint mondta,

látható, hogy az elmúlt kilenc évben milyen migrációs folyamatok indultak el, Nyugat-Európa nem állította meg az illegális migrációt, no-go zónák jöttek létre, az erőszakos bűncselekmények száma jelentősen nőtt. A keresztény kultúrát folyamatos támadás éri és csak egy lépésre vagyunk attól, hogy keresztény hitű embereket bántalmazzanak”

– mondta.

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára rámutatott:

Európában mindenki számára világos, hogy a migrációs helyzet tarthatatlanná vált, civilizációs kockázattal állnak szembe.”

Kitért az atomháború kockázatára is, és rámutatott: Magyarország és a magyar kormány álláspontja egyértelmű: békét akarunk háború helyett és elutasítjuk az illegális migrációt.

Örvendetesnek nevezte, hogy egyre több európai ország jön rá, ez nem helyes út és igazuk volt a magyaroknak. Kitért arra is, hogy Németországban olyan szabályokat fogadnak el, amelyek megtagadják az illegális migránsok belépését. Brüsszelben ugyanakkor továbbra sem kezelik megfelelően a migránshelyzetet – jelentette ki.

Az államtitkár négy hatékony megoldást vázolt fel: a kérelmeket a határon kívül kell átvenni, szigorúan kell védeni kell a külső határokat, ahogy mi magyarok tesszük a déli határon; hatékony kiutasítási rendszert kell működtetni és szükség van a kibocsátó országok támogatására, hogy felvegyék a harcot az illegális migránsokat behozó bandákkal szemben.

 

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!