Simicskó István: Köszönjük a karitatív szervezetek munkáját!

A KDNP frakcióvezetője szerdai napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben a humanitárius segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozta a járvány idején.

Simicskó IstvánSimicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 16-án. A kép előterében Soltész Miklós államtitkár, a KDNP alelnöke (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

Simicskó István Megköszönte a karitatív szervezetek, valamint a kormányzati humanitárius koordinációs tanács munkáját. Hangsúlyozta: a magyar kormány helytáll a nehéz időszakban és a magyar egészségügyi rendszer is kiváló munkát végez.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: az ország példát mutatott összefogásból, azonban ebből a baloldali pártok kilógnak, a Jobbiktól a DK-ig. Kamuvideót gyártottak és megtámadták Magyarországot Brüsszelben – tette hozzá.    

Megköszönte a karitatív szervezetek és az önkéntesek munkáját, a konkrét céges felajánlásokat és a humanitárius koordinációs tanácsa számára jutatott összesen 272 millió forintos felajánlást.