Simicskó István: Milyen óvintézkedés mellett kezdődhettek meg az érettségik?

Simicskó István (KDNP) arra várt választ az országgyűlésben, hogy milyen óvintézkedések mellett kezdhette meg hétfőn az érettségi vizsgát több mint 84 ezer diák. A különleges helyzetben nemcsak a diákok, hanem az oktatási rendszer is vizsgázik - fogalmazott, és választ várt arra: mennyiben lesz más a vizsga az eddigieknél?

Simicskó István (KDNP), a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos
    
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy felelt: a diákok az időpontot érintően nagyobb szabadságot kaptak, aki akart, könnyedén átjelentkezhetett a következő időpontra. Ezzel azonban mindössze az érintettek 3 százaléka élt, a többség számra megnyugtatók voltak a biztonsági intézkedések.
    
Szólt arról, hogy a dolgozatírás 9 órakor kezdődött, hogy a tanulók elkerülhessék a csúcsforgalmat, a vizsgalapokat pedig „pihentetik", elkerülendő a fertőződést.
    
Elmondta, hogy a vizsgák megtartása mellett foglalt állást 17 szervezet a megkérdezett 19-ből és azt is, hogy Európa számos országában hoztak hasonló döntést.

KDNP: köszönet a hétköznapi hősöknek
    
Simicskó István (KDNP) Szent Flórián napján köszönetet mondott a hétköznapi hősöknek, azoknak, akik a nap 24 órájában teszik a dolgukat, a járványhelyzetben is helyt állnak: a tűzoltók, a rendőrök, a katonák, az orvosok, az ápolók és sokan mások.
    
Szijjártó Péter válaszában arról beszélt, hogy a kormány 2010 óta folyamatos válsághelyzetek közepette teszi a dolgát, idesorolta a 2010-es évek eleji gazdasági válságot, a 2015-ös migrációs válságot és a mostani járványhelyzetet, amelyet olyan összetett válságként írt le, amellyel kormányzásuk kezdete óta nem találkoztak.
    
Beszámolt arról, hogy a külügyminisztérium közreműködésével a járvány kitörése óta 9399 magyar állampolgárt hoztak haza, akik önhibájukon kívül rekedtek külföldön. Hozzátette: most is 740 magyar hazatérésén dolgoznak; az Egyesült Államokból a héten 94 embert hoznak haza különrepülővel, nemcsak magyarokat, hanem 15 szlovák és 4 szlovén állampolgárt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!