Simicskó István: Mindenkinek segítenie kell a védekezést

Az MSZP-s Molnár Gyula, majd Kunhalmi Ágnes is kampányfogásnak minősítette, hogy Simicskó István, aki Újbuda országgyűlési képviselője, segített oltóanyagot szállítani választókerületében az egyik egyházi fenntartású idősotthonba. A KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzet kérdéseire válaszolva a lapnak úgy reagált, hogy a baloldali kettős mércét mutatja, hogy amikor ellenzéki politikusok visznek vakcinát idősotthonokba, az nem jelent gondot, ha kormánypártiak teszik ugyanezt, az igen. Simicskó István elmondta: mindenkinek segítenie kell a védekezést lehetőségei szerint.

Mit szól hozzá, hogy a szocialista Molnár Gyula és Kunhalmi Ágnes is azzal van elfoglalva, hogy ön oltóanyagot vitt egy idősotthonba?

– Tipikus baloldali kettős mérce, hogy amikor Gy. Németh Erzsébet visz oltóanyagot az idősotthonba, akkor az teljesen rendben van az ellenzéki politikusok részéről – akik korábban az oltásellenes megnyilatkozásaikkal jutottak médiafigyelemhez –, ha a nemzeti oldalon történik mindez, akkor kampányfogásnak címkézik a logisztikai feladatokban való részvételt. Sajnálatos látni, hogy a baloldal egyetlen célja egy világjárvány alatt is a politikai haszonszerzés.

Mi történt pontosan?

– Az elmúlt hétvégén Újbudán 13 helyszínen zajlott a koronavírus elleni oltás beadása. Az oltási rendnek megfelelően több mint ezer, idősotthonban, szociális intézményben lakó, vagy ott dolgozó kapta meg a védőoltást. Úgy éreztük, hogy az egészségügyben dolgozókra nehezedő óriási terhet tudjuk csökkenteni azzal, ha ebben tevékenyen részt veszünk. Fontos, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten, ebben a rendkívüli helyzetben segítse a védekezést. Politikusként pedig ez kiemelt feladatunk.

Simicskó István vakcnát visz egy idősotthonba választókerületében. (Fotó: Facebook)

Miért kell egy politikusnak közvetlenül is részt venni a védekezésben?

– Küzdelmes, sok szenvedést, lemondást követelő időszak van mögöttünk, a világjárvány mihamarabbi megfékezése a cél, és ennek kulcsa az oltóanyag. Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben betegedjenek meg, hogy a korlátozásokon enyhíteni lehessen, hogy végre visszakapjuk korábbi életünket. Ebben a helyzetben nincs helye a politikai haszonszerzésnek, minden képességünket, energiánkat a vírus mihamarabbi legyőzésére kell fordítanunk. A kerületben munkatársaimmal a járványhelyzet alatt folyamatosan igyekeztük eddig is segíteni az idős vagy egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett újbudaiakat, maszkot juttattunk intézményeknek, rászoruló magánszemélyeknek, fordulhatnak hozzánk, ha bevásárlásban, postai vagy gyógyszertári ügyintézésben van szükségük segítségre. Most pedig a magyar kormány következetes járványügyi intézkedéseinek nyomán, a szociális gondozásban élők egészségének védelme érdekében vakcinát vittük a soron következő intézménybe. Ez nem politikai akció, hanem felelős magatartás, amely mindenkitől, pártállástól függetlenül elvárható. Az emberéletnél nincs drágább, össze kell fognunk, hogy mindenkit megvédjünk a járvány pusztításától.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!