Simicskó István: A nevelés lényege a példamutatás

A nevelés lényege a szeretetteljes példamutatás – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke szombaton Budapesten, a Harcművészek a határon túliakért elnevezésű, tizenkettedik alkalommal meghirdetett rendezvényen.

Simicskó István

Simicskó István a Bárczi Géza Általános Iskolában tartott karitatív, kulturális és sportrendezvényen mint fővédnök közölte: az eseményen 50 gyermeket látnak vendégül a szerbiai Zentáról, valamint Csongrádról és Szentesről.

Simicskó István

Elhangzott, a rendezvény célja az elcsatolt területeken és a mai Magyarország területén élő fiatalság hazafias nevelése, valamint a magyar kulturális értékek védelme, továbbörökítése.

A gyermekeknek át kell adni az értékeinket, amelyekre minket szüleink tanítottak. Ezen értékeket ugyanakkor - ahhoz, hogy átadhassuk - fel is kell ismernünk, ezért értékalapú, emberközpontú gondolkodásra van szükség"

- fogalmazott Simicskó István, aki a legfontosabbnak a közösség szolgálatát nevezte.

Simicskó István

A politikus azt mondta, hogy a programmal a nemzeti összetartozás érzését is szeretnék erősíteni, hogy a határon túliak érezzék, "nem engedjük el a kezüket".

Simicskó István

Hozzátette, hogy a Kárpát-medencében több mint egymillió ember vette fel a magyar állampolgárságot, ezért fontos, hogy ilyen és ehhez hasonló programokkal megszólítsuk őket, illetve a gyermekeiket. 

Simicskó István Máday Norbert, a rendezvény egyik főszervezője elmondta, hogy a gyerekek megismerkedhettek a magyar szablyavívással, valamint a Ving Csun kungfuval, amellett, hogy részt vettek kulturális programokon is, ellátogattak például a Magyar Nemzeti Galériába.

Simicskó István

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!