Simicskó István: A nevelés nem más, mint példaadás és szeretet

A koronavírus-járvány következtében az előző tanév második féléve rendkívüli körülmények között zajlott. Hosszabb kihagyás után most a tanárok és a diákok örömére, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett ismét az iskola falai között folytatódhat az oktatás. Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén dr. Simicskó István frakcióvezető, a XI. kerület országgyűlési képviselője köszöntötte a diákokat.

Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője (archív fotó)

A Frakcióvezető Pestalozzi gondolatait idézve úgy fogalmazott, a nevelés (az iskola) nem más, mint példaadás és szeretet. Fontos, hogy gyermekeinknek a tudás átadása mellett olyan kompetenciákat és készségeket is megtanítsunk, melyek segítségével megállják a helyüket az életben. Rohanó világunkban az érzelmi intelligencia fejlesztésére is kiemelten figyelnünk kell, hogy kialakuljon egy olyan értékszűrő, mely felvértezi a fiatalokat a rohanó élet kihívásaival szemben.

Képesnek kell lennünk tisztelni, szeretni és odafigyelni egymásra, ehhez pedig szellemi, érzelmi, tudásbéli és fizikai képességekkel kell gazdagítani a gyermekeket. A közösség erejét mindig a szellemiség adja, ezért nagyon fontos, hogy egy iskola jó szellemiséggel rendelkezzen.

Ciceró szónoki képességekről való elmélkedése nyomán Újbuda országgyűlési képviselője kiemelte, a jó szónok a hallgatóságot gyönyörködteti, tanítja, de mindenképp cselekvésre ösztönzi. Nagyon fontos, hogy érzéseket, érzelmeket is közvetíteni kell az iskolában, mint tudásműhelyben, ahol a pedagógusok szeretettel végezzék nevelő-oktató munkájukat.

Fontos, hogy a gyermeki szív mindig megmaradjon és a fiatalok úgy nőjenek fel, hogy közben játékosan sajátítják el a tudást, még ha ez nehéz is a gyorsan változó, teljesítményközpontú világunkban. Lao-Ce szerint a nyugalom a mozgás irányítója, a rohanásban elvész a lényeg az odafigyelés képessége, ezért nyugodt lélekkel kell tekintenünk a világ változásaira - folytatta ünnepi gondolatait dr. Simicskó István.

Dr. Simicskó István ünnepi gondolatinak zárásaként elmondta, hogy az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolában, - ebben a hagyományos és komoly értékrenddel rendelkező intézményben - mind tudásban, mind pedig érzelmileg gazdagodva fogják a diákok a napjaikat eltölteni. Az a sok-sok pedagógus, aki itt dolgozik, felkészülten oktatja és neveli majd a gyermekeket, hogy a gyermekek eredményesek és sikeresek legyenek.

A Képviselő köszöntője végén jó tanulást, igazi közösségi élményeket, új barátságokat kívánt a fiataloknak, egyben bíztatta a őket, hogy tanulmányaik mellett minél többet sportoljanak az új tanévben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!