Simicskó István a parlamentben: Szabadságunk és függetlenségünk óriási érték

A KDNP frakcióvezetője napirend előtt szólalt fel, a kormány részéről Soltész Miklós reagált.

Simicskó István arra emlékeztetett, hogy 1956-ban a szovjet érdekzónán belül a magyarok elsőként mondták ki, hogy elég volt az elnyomó rendszerből, ám a forradalmat véresen leverték. Majd Hérodotoszt idézve azt fogalmazta meg, hogy a történelem egy körforgás, a múlt visszatérhet, ezért kell emlékeztetni a 65 évvel, valamint a 15 évvel ezelőtti eseményekre, a rendőri brutalitásra.

Simicskó István

Óriási értéknek nevezte a szabadságunkat és a nemzeti függetlenségünket, amelyet szerinte elveszteni könnyű, visszaszerezni azonban nehéz. Ne hagyjuk most sem, hogy a szabadságunkat és függetlenségünket elvegyék, hogy Brüsszelből bürokraták irányítsák az országot! - szólított fel, és egy nemzeti keresztény értékrendre épülő erős Magyarország fontosságát hangsúlyozta.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke arra emlékeztetett, hogy 1956-ban az akkori kommunisták egy része megpróbált abban a két hétben jobb lenni, a nemzet mellé állni, majd az ország vezetői mégis behívták az oroszokat.

Úgy folytatta: harmincegy éve is azt hittük, hogy elindul a rendszerváltozás, és a pártvezetők megértik a demokratikus változásokat, de mégsem így történt, a forradalom 50. évfordulóján "gyurcsányi terrort" élt meg az ország.

Azt mondta:  a gazdaság és a demokrácia szempontjából ugyanúgy katasztrofális volt ami a Rákosi-korszakban és ami  tizenöt éve történt. Utalva a szombati eseményekre, úgy folytatta: bocsánatot most sem kértek azért a terrorért. Csak folytatták a hazudozást - jelentette ki, kifogásolva, hogy az ellenzéki rendezvényen senki nem vitt magával nemzeti zászlót a nemzeti ünnepre

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!