Simicskó István: A tehetséges és felkészült fiatalok garanciát jelentenek a jövőre

A tehetséges és felkészült fiatalok garanciát jelentenek arra, hogy Magyarországnak lesz jövője – mondta Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke a Bátrak Ligája tapolcai versenyének díjátadóján csütörtökön.

 

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a fejlett digitális kompetenciák ismerete mellett ugyanúgy szükség van a fizikai aktivitásra, a sportolásra is. A Honvédelmi Sportszövetségnél pedig olyan programokat indítottak, amelyek lehetőséget adnak a fiataloknak arra, hogy megmérettessék magukat

Simicskó István tájékoztatása szerint

a 2017-ben indított Honvéd Kadét Programban már 110 iskolával van szerződése a Magyar Honvédségnek, a Bátrak Ligája tapolcai versenye pedig már sorban a 35. volt.

 

A katonai jellegű akadályversenyre a térség tíz általános iskolájából - Tapolca mellett Ajkáról, Monostorapátiból, Szigligetről, Zalahalápról, Sümegről, Nagyvázsonyból valamint Badacsonytomajról – érkeztek diákok.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője köszöntőjében Tapolca katonai múltjáról beszélt.

A Veszprém vármegyei városnak korábban két laktanyája is volt, és a honvéd hagyományokat mind a mai napig őrzik Tapolcán

 

– tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!