Simicskó István: Történelmi jelentőségű a borsodi győzelem

Simicskó István (KDNP) is értékelte a vasárnapi választást, történelmi jelentőségűnek nevezte Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) győzelmét. Szerinte a választás arról is meggyőzte őket, hogy Magyarország demokratikus jogállam, működik a választási rendszer.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője

Véleménye szerint a baloldali koalíció elvérzett, olyan jelölt mellé állt, aki nyíltan rasszista, antiszemita, céges botrányba keveredett. Sikerült összefogni az ördöggel, de még sem sikerült nyerni - utalt Karácsony Gergely főpolgármester egyik korábbi kijelentésére Simicskó István

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár a korábbi választási eredményeket elemezve rámutatott, hogy a tiszaújvárosi központú választókerület sosem volt egyszerű körzet. Szerinte a mostani eredmény azt mutatja, a magyar választók nem vevők a hatalom- és pénzéhes összefogásra, a részvételi arány pedig arra mutat rá, a tradicionális baloldali szavazók távol maradtak, nem mentek el a jobbikos jelöltre szavazni.
    
Az államtitkár kitért arra, hogy ő volt az az ember, akit egy ma is vezető jobbikos politikus listázni akart zsidó származása miatt. Az ellenzéknek címezve szavait azt kérte, gondolják meg, hogy jó-e az a hozzáállás: bármi legyen, csak ne, ami most van, és ezért olyanok mögé állnak, akik „történelmileg tragédiát jelentettek már egyszer".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!