Simicskó István: Történelmi jelentőségű a borsodi győzelem

Simicskó István (KDNP) is értékelte a vasárnapi választást, történelmi jelentőségűnek nevezte Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) győzelmét. Szerinte a választás arról is meggyőzte őket, hogy Magyarország demokratikus jogállam, működik a választási rendszer.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője

Véleménye szerint a baloldali koalíció elvérzett, olyan jelölt mellé állt, aki nyíltan rasszista, antiszemita, céges botrányba keveredett. Sikerült összefogni az ördöggel, de még sem sikerült nyerni - utalt Karácsony Gergely főpolgármester egyik korábbi kijelentésére Simicskó István

Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár a korábbi választási eredményeket elemezve rámutatott, hogy a tiszaújvárosi központú választókerület sosem volt egyszerű körzet. Szerinte a mostani eredmény azt mutatja, a magyar választók nem vevők a hatalom- és pénzéhes összefogásra, a részvételi arány pedig arra mutat rá, a tradicionális baloldali szavazók távol maradtak, nem mentek el a jobbikos jelöltre szavazni.
    
Az államtitkár kitért arra, hogy ő volt az az ember, akit egy ma is vezető jobbikos politikus listázni akart zsidó származása miatt. Az ellenzéknek címezve szavait azt kérte, gondolják meg, hogy jó-e az a hozzáállás: bármi legyen, csak ne, ami most van, és ezért olyanok mögé állnak, akik „történelmileg tragédiát jelentettek már egyszer".