Simicskó István: Jövőnk megóvása a választás igazi tétje

Hazánk és az Európai Unió határainak védelme most az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen nekünk nem a brüsszeli bürokratáknak kell mindenáron megfelelnünk, hanem a magyaroknak, az európai honfitársaink és keresztény kultúránk megóvása a kötelességünk – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Simicskó István, a parlament kereszténydemokrata képviselőcsoportjának vezetője. Az alábbiakban közöljük a teljes interjút.

Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője (Kép: Magyar Hírlap)

A számadatok egyértelműen mutatják, hogy idén felerősödött a migráció, háromszor annyian próbálkoztak eddig az illegális bevándorlással, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

„Lehet itt időről időre kötelező kvótákról beszélni, lehet azt nyíltan vagy sunyi módon elvárttá tenni az uniós tagországoknak, lehet úgy beállítani, mintha a migránsok kikényszerített elosztása lenne az egyetlen működő út, és lehet úgy csinálni, mintha a külső határaink megvédése nem a megfelelő megoldás lenne a migrációs problémára, de a tények makacs dolgok” – hangsúlyozta a lapnak Simicskó István.

A KDNP frakcióvezetője hozzátette, a déli határunkon megépült műszaki határzár időtálló és jó válasznak bizonyult az Európát elözönleni induló illegális bevándorlásra. „Gondoljunk csak bele, mi lenne, ha nem lenne kerítésünk, amely a balkáni útvonalon érkező áradatot megakasztaná! Emlékezzünk csak, hogy ennek megépülésekor micsoda nemzetközi támadássorozat irányult Magyarország ellen, most viszont egyre többen követik a példánkat!” – fogalmazott.
Hangsúlyozta, hogy

a tenni akaró magyaroknak köszönhetően hazánk ma nincs kiszolgáltatott helyzetben.

„Az EU bárhogyan is igyekszik, nem fog tudni minket megakadályozni abban, hogy a magyar emberek érdekei szerint megvédjük Magyarországot” – mondta, majd emlékeztetett, hogy mi, magyarok voltunk az elsők Európában, akik időben felismertük a migráció veszélyeit, és hathatósan léptünk fel honfitársaink biztonsága érdekében.

Simicskó-interjú a Magyar Hírlapban

„Teljesen egyértelműen kimutatható, hogy augusztus óta jelentősen megnőtt a migrációs nyomás a déli határainkon” – jelentette ki Simicskó István, hozzátéve, hogy emlékezzünk 2015-re, amikor bevándorlók tömegei vonultak át az országon. „Mindannyiunk retinájába beégett a Keleti pályaudvarnál letáborozó migránstömegek képe. Ezt nem szabad még egyszer engednünk” – mondta.

A politikus szerint az embercsempészek százszámra próbálkoznak, hogy az európai jólét után vágyakozók tömegeit juttassák ellenőrizetlenül a schengeni határokon belülre. „Rendőreink, katonáink – sőt a veszélyt komolyan vevő környező országok fegyveres erői is – vállt vállnak vetve küzdenek például a magyar–szerb határszakaszon is, hogy megállítsák azt
a veszélyt, amelyre néhány száz kilométerrel nyugatabbra már csak mint a »demográfiai problémák« megoldásaként tekintenek.

Bár kontinensünk lélekszáma csökken, a nyugati államok nem a családok helyzetének javításával akarják ezt a helyzetet megoldani, hanem idegen kultúrájú emberek millióinak betelepítésével.

Ez a döntés nemcsak a saját sorsukat, hanem az egész kontinens, benne Magyarország jövőjét is visszafordíthatatlanul megváltoztathatja” – szögezte le a KDNP-s politikus, aki úgy látja, hazánk és az Európai Unió határainak külső védelme most az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen nekünk nem a brüsszeli bürokratáknak kell mindenáron megfelelnünk, hanem a magyaroknak, az európai honfitársaink
és keresztény kultúránk megóvása a kötelességünk.

Az olasz Matteo Salvini napokban kezdődött pere Simicskó István szerint a normalitás meghurcolása. „Milyen dolog az, hogy egy hazáját féltő politikust bíróság elé citálnak, mert belügyminiszterként nem engedte a migránsokat szervezetten Olaszországba szállító hajó kikötését? Hol vannak az öreg kontinens egészséges védekező reflexei, hogy megvédje önmagát? A kérdés persze költői, és sajnos nem csak a migráció kapcsán vethető fel” – tette hozzá a frakcióvezető.

Az Afganisztánból történt amerikai kivonulás kapcsán elmondta: a közelmúltban komoly katonai és politikai változások következtek be a távoli országban, ami immár sokadszor teljesen egyértelműen bebizonyította, hogy az Egyesült Államok „demokráciaexportja” nem életképes elképzelés. „Ennek sajnos ránk, európaiakra, magyarokra is komoly hatása van: Törökországból már olyan hírek érkeznek, hogy megindult az áradat Európa felé.
Azt gondolom, hogy

emberségesen, gondoskodva, de határozottan kell ezt a helyzetet kezelni!

Meg kell óvni eddigi életmódunkat, keresztény kultúránkat és családjainkat, szabadságunkat, és gátat kell szabnunk a kontrollálatlan bevándorlásnak, miközben vallási meggyőződésünket követve helybe kell vinni a nehéz sorsú embertársainkhoz a segítséget” – állapította meg Újbuda országgyűlési képviselője.

Egyre többen érzik úgy, hogy a koronavírus-járvány viszontagságai mellett sokan már csak egy múltbéli eseményként tekintenek a bevándorlás okozta krízisre, ám Simicskó István figyelmeztetett: „Nem feledkezhetünk meg a migrációs veszélyről! Ez a jövő nemzedék iránti kötelességünk is, hiszen elég csak egyszer gyengének lenni és így szabad utat engedni a világ távoli pontjáról érkező embertömegek előtt, és máris örökre elveszett mindaz, amit Európának, kereszténységnek és szabad életnek nevezünk! Ez a magyar nemzet érdeke.”

A frakcióvezető úgy véli, a hazai és a nemzetközi balliberális oldal csak az egyéni vagy pártérdekét nézi, amikor az úgynevezett nyílt társadalom eszméjéért küzd minden erejével. Szerinte Gyurcsány Ferenc legújabb marionettjétől, Márki-Zay Pétertől sem várható más, mint az, hogy végrehajtsa az őt támogató balliberális pártok akaratát, így a migránskérdésben sem a nemzeti érdekek, a magyar kultúra, a keresztény vallás, a megszokott életmódunk és szokásaink védelmére lehet tőle számítani, hanem azoknak a külföldi utasításoknak a szolgalelkű végrehajtására, amelyek fenekestül akarják felforgatni a világot. Ezzel szemben mi a nehezebb, de igaz utat választottuk a jelenünk és a jövőnk megóvása érdekében, és ez lesz a jövő évi választás egyik igazi tétje is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!