Simicskó: Támogatjuk a székelyek autonómiatörekvését

Október 31-e székely autonómia napja, dr. Simicskó István frakcióvezető ez alkalomból kiadott közleményét adjuk közre.

 

A magyarokat a közös történelem, a közös nyelv és a közös ünnepek is összekötik. A szégyenletes 2004. december 5-i népszavazás erkölcsi rombolása után a jelenlegi kormány elkötelezettségének köszönhetően komoly szemléletváltás történt a határon túli magyarság megítélésével kapcsolatban.

Nekünk, az anyaországban élőknek erkölcsi kötelességünk, hogy a diaszpórában és a szórványban élő magyarságot minden tekintetben felkaroljuk, boldogulásukat segítsük – éljenek bárhol is a világban.

2010 óta a Fidesz-KDNP kormány mindent megtett annak érdekében, hogy Trianon traumáján túllépve baráti és bajtársi kapcsolatokat építsen ki azon országokkal is, amelyek a történelem viharai következtében nagy létszámú magyar honfitársunknak adnak otthont.

A székelység egy olyan történelmi közösség, amelynek sajátos hagyományai hosszú évszázadok óta gazdagítják kultúránkat.

Székely testvéreinket különösen a szívünkben hordozzuk, így támogatjuk az ő autonómia igényüket, amely a szülőföldjén boldogulni akaró, identitására büszke kisebbség törekvése. Fontos, hogy kulturális téren is megőrizhessék nyelvüket, hagyományaikat és szokásaikat.

Székely autonómia napja

Az autonómia olyan jog az Európai Unióban, amely megilleti a székelyeket is, s ezt követelni vagy éppen küzdeni érte természetes dolog. Isten éltesse a székelyeket ezen küzdelmükben, a székely autonómia napján! A Kárpát–medence szerte meggyújtott tüzek, mécsesek emlékeztessenek
minket összetartozásunkra!

Dr. Simicskó István

a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője

 

 

Nyitókép: 123rf

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!