Soltész Miklós: 20 templom újulhat meg Pest megye három választókerületében

Pest megye három választókerületében 20 templom újulhat meg 240 millió forintos kormányzati támogatásból - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a templomfelújításokról tartott sajtótájékoztatón Ócsán.

Soltész Miklós közölte: a kormány által egy hónapja elfogadott templomfelújítási program a több mint 26 milliárd forintos keretből 1400 magyarországi és 400 határon kívüli templom rekonstrukcióját támogatja.

Ez a támogatás is hozzájárul a magyar gazdaság újraindításához,

mivel magyar vállalkozások jutnak így munkához - hangsúlyozta az államtitkár..
Földi László (KDNP), Cegléd és térsége parlamenti képviselője közölte, náluk négy egyházközség pályázott a felújítási programra, és csaknem 43 millió forintot sikerült elnyerniük.
 

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszél a Pest megyei templomfelújításokról tartott sajtótájékoztatón az Ócsai Szentháromság Plébániatemplom előtt 2021. április 29-én (Fotó: MTI / Mónus Márton)

Pánczél Károly (Fidesz), Dabas és térsége országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a kormány az egyházi örökség védelmére idén is írt ki pályázatot, amelyre 29-szeres volt a túljelentkezés. Hozzátette, hogy a választókerületében hat település nyolc temploma fog megújulni ebben az évben.Bóna Zoltán (Fidesz), Szigetszentmiklós és térsége képviselője elmondta, hogy hozzájuk több mint 100 millió forint támogatás érkezik, amelyből hat településen fog megújulni nyolc templom.