Soltész Miklós: akik vállalják magyarságukat, azok számíthatnak segítségünkre

A hősök, akik vállalják magyarságukat, számíthatnak segítségünkre - mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkára Budapesten, a Memento emlékműnél vasárnap.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Családháló közösség szervezésében Magyarországon vendégeskedő kárpátaljai magyar családok részvételével tartott megemlékezésen a XI. kerületi Memento emlékműnél 2018. március 11-én. (MTI Fotó: Soós Lajos)

A magyarokat sokan vádolják a szolidaritás hiányával, de elfeledkeznek arról, mekkora felelősség a határon túli magyarok támogatása - mondta a kereszténydemokrata politikus.

Hősök mindazok, akik a Kárpát-medencében, a határon túl megőrzik hitüket, nyelvüket, magyarságukat, akik vállalják, hogy szülőföldjükön maradnak, és ők számíthatnak segítségünkre - tette hozzá Soltész Miklós.

Virágot helyeznek el a XI. kerületi Memento emlékműnél a Családháló közösség szervezésében Magyarországon vendégeskedő kárpátaljai magyar családok részvételével tartott megemlékezés résztvevői 2018. március 11-én. (MTI Fotó: Soós Lajos)

A nemzeti összetartozás jegyében a rendezvényen az emlékművet megkoszorúzták kárpátaljai gyermekek és családtagjaik, akik a Családháló közösség szervezésében vendégeskednek Magyarországon.

A XI. kerületi emlékműnél tartott ünnepélyes koszorúzáson megemlékeztek a mintegy 24 ezer az 1848-49-es szabadságharc során, másfél millió első-, illetve második világháborúban, és háromezer 1956-os forradalomban elhunyt hősről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!