Soltész Miklós: Az értékeket továbbadhatjuk a következő nemzedék számára

A békéért, a szuverenitásért és a függetlenségért történő küzdés korszaka az egész nemzetet és az országban élő nemzetiségeket is az egyértelmű fejlődés irányába viszi – mondta Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mátészalkán.

Soltész Miklós a helyi német nemzetiségi önkormányzat és a Széchenyi István Katolikus Német Nemzetiségi, Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda által mintegy 30 millió forintból, az oktatási intézményben kialakított sváb közösségi tér és nyelvi labor átadásán arról beszélt, az ilyen korszakok alatt a magyarok megőrizhetik identitásukat és büszkeségüket, illetve megvallhatják kereszténységüket, ezeket az értékeket pedig továbbadhatják a következő nemzedék számára.

Különösen fontos ez a magyarországi nemzetiségek számára, akik amellett, hogy a béke korszakában meg tudják őrizni múltjukat, erősödni is tudnak - tette hozzá az államtitkár.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!