Soltész Miklós: Az uniós bevándorlás-politika veszélyezteti a keresztény kultúrát és életmódot

Az Európai Unió bevándorlás-politikája veszélyezteti a keresztény kultúrát és életmódot – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

„Az a bevándorláspolitika, amelyet Európa sok-sok országa, leginkább baloldali kormányai követnek, súlyos következményekkel járnak, hiszen azt a keresztény kultúrát, életmódot, amelyet itt Európában élünk, veszélyeztetik” – mondta Soltész Miklós.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke (Fotó: MTI / Balázs Attila)

Ez a bevándorlás-politika óriási károkat okoz szerte a világban a keresztény közösségek számára. Jelenleg a keresztény a legüldözöttebb közösség a világon, az üldöztetés több mint 340 millió embert érint – tette hozzá.

Magyarországnak megvan az egyértelmű válasza a migrációra: segíteni kell a bajba jutott embereknek, nemzeteknek, de a segítséget kell helybe vinni. A magyar kabinet a Hungary Helps Programon keresztül templomok, épületek, kórházak, iskolák, szociális intézmények felújításával vagy építésével több százezer ember helyben maradását szolgálta – ismertette.