Soltész Miklós a belzi rebbénél tett látogatást

Az egyik legtöbb követővel rendelkező, Izraelben élő hászid vezetőhöz Soltész Miklóst és Fürjes Zoltánt Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija kísérte – írja a neokohn.hu

Örömmel tettünk látogatást ma barátommal, Soltész Miklóssal a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárával, a KDNP alelnökével és helyettesével, Fürjes Zoltánnal, a Belz haszid mozgalom Rabbijánál és fiánál Aharon Mordechai Rabbinál. A találkozón szóba került a zsidó közösségek helyzete és a magyar kormánnyal közös együttműködések lehetősége 

 

– írta Köves Slomó a Facebook oldalán.

 

A látogatás során a magyarországi zsidó közösségek helyzetéről beszélgettek, és megvitatták a magyar kormány és a közösség közötti együttműködést. A vallásügyi miniszter beszélt az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány támogatásáról a zsidó vallási élethez, valamint a zsidó vallási élet virágzásáról a múltban, a jelenben és a jövőben – számolt be a héber nyelvű Walla.

A delegáció beszámolt az ultraortodox közösségekkel való egyre szorosabb együttműködésről.

Emellett Soltész Miklós a Rebbe áldását kérte a közösségek egyesülésére, és a magyar kormány nevében ígéretet tett arra, hogy mindenben segítségére lesz, ami a közösségek közös jövőjéhez szükséges.

A Rebbe elismerését fejezte ki a magyar kormánynak az ortodox közösségek közötti együttműködés sikere érdekében tett intézkedéseiért.

 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!