Soltész Miklós: Folytatódnak az evangélikus egyház beruházásai

Óvodaépítésekkel és a soproni evangélikus templom felújításával folytatódnak a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) állami támogatású beruházásai – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke vasárnap a Zala vármegyei Liszóban.

SoltészSoltész Miklós a helyi evangélikus templom belső felújítását követő istentisztelet és ünnepi közgyűlés keretében beszélt arról, hogy a liszói egyházközség két ütemben 24 millió forint támogatást kapott az 1867-ben épült evangélikus templom belső felújítási munkálataira.

Az államtitkár elmondta, hogy a nehézségek ellenére folytatódnak az MEE nagyobb beruházásai is, így két óvoda építésére kétmilliárd forint támogatást nyújtanak, illetve idén elkezdődhet Sopronban az ország egyik legnagyobb evangélikus templomának felújítása. Ez utóbbi munkálatok első ütemére 500 millió forintot biztosítanak.

A Kárpát-medencében az utóbbi évtizedben 3700 templom szépülhetett meg és több mint 200 új épülhetett állami támogatás révén. Nyugat-Európában ennek éppen a fordítottja történik, bezárják a templomokat, irodaházaknak, szállodáknak vagy koncerttermeknek, még rosszabb esetben mecseteknek adják át”

– fogalmazott az államtitkár.

Jelezte ugyanakkor, hogy a felújításokat azért fontos segíteni, mert látható: az egyházak szolgálják leginkább a békességet, a megmaradást, a nemzet erősödését, nem azok, akik megzavarnak egy szentmisét, vagy létükben, megmaradásukban, támogatásaikban fenyegetik őket.

A világban terjedő gender-, LMBTQ-, woke-ideológia vagy háborús őrület mellett szinte semmi más normális hang nem jelenik meg, mint az egyházak üzenete”

– jelentette ki Soltész Miklós.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!