Soltész Miklós: Három óvodát épít a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Három új óvodát épít a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye az országos óvodaprogram részeként – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Geszteréden.

Soltész

 

Soltész Miklós az egyházmegye helyi óvodájának alapkőletételén arról beszélt, az elindult vagy a jövőben elinduló fejlesztések révén összesen 250 új óvodai férőhely jön létre.

Az óvodaprogram fejlesztései a katolikus egyházon belül mintegy 13 ezer új, vagy megújuló férőhelyet jelentenek, a projekt pedig folytatódni fog, amint azt az ország gazdasági helyzete lehetővé teszi

– hangoztatta az államtitkár.

Beszédében kitért arra, nagyon fontos, hogy a fiatalok jól tudjanak dönteni az életükről, nekik a neveléssel segíthetünk abban, hogy később megtalálják a boldogulásokat és teljes, boldog életet éljenek.

Soltész Miklós jó döntésnek nevezte, hogy egyházi kézbe kerül Geszteréd általános iskolája, valamint a római katolikus egyházmegye szerepet vállal az óvoda létrehozásában és működtetésében is.

A kormány számára fontos ez a közösség – húzta alá az államtitkár. Soltész Miklós megemlítette, a vidéken és a kistelepüléseken élőket korábban lebecsülték, amiért „másoknak elnézést kellett volna kérniük”, a mostani kabinet azonban cselekedett és az egyházakkal összefogva fejleszti ezeket a településeket.

A három csoportos új tagóvoda beruházási értéke több mint 493 millió forint, amelyből 168 millió forint költségvetési támogatás.

Az eseményen jelen volt Palánki Ferenc megyéspüspök és Szabó József, a község Fidesz-KDNP-s polgármestere.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!