Soltész Miklós: Huszonhárom református óvoda újul meg a Tiszántúlon

Huszonhárom helyszínen tart vagy ért már véget óvodaberuházás a Tiszántúli Református Egyházkerület területén – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP politikusa az új református óvoda és bölcsőde átadásán hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon.

Soltész Miklós hangsúlyozta, a kormány által indított országos óvodafejlesztési programban egyházi fenntartású intézmények épületei is megújultak, illetve új beruházásként jöttek létre óvodák.

A nagyobb és közepes városok, mint Debrecen, Nyíregyháza, Szeged vagy Kisvárda mellett Mándok is részesült ebből a programból, az ötezernél kevesebb lakosú fő települések közül egyedül itt épülhetett fel református óvoda az országban, ami jól bizonyítja a helyi összefogást – mondta az államtitkár.

Az a tanítás és az érték, amit az egyházak közvetítenek, fel kell erősödjön és fel is erősödik ebben a korban, ehhez nyújtanak segítséget és eszközt ezek a beruházások – fejtette ki.

Soltész Miklós a szülőkhöz szólva arról beszélt, manapság a médián keresztül értéktelen ideológiákkal próbálják meg a gyerekeket befolyásolni és átformálni, amelyek „öt, tíz vagy ötven évig fognak fennmaradni”, romboló hatásukat azonban már most kifejtik.

Ha a szülők a bölcsődei, óvodai és az iskolai nevelőkkel össze tudnak fogni gyermekeik nevelésében, valamint a családban, az egyházak segítségével nevelik őket, akkor ennek a hatásnak ellen lehet majd állni – fogalmazott az államtitkár.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, Mándok mellett a Felső-Tisza vidéke gazdagodik ezzel az óvodával, de a legfontosabb dolog mégis az lesz, hogy milyen munka zajlik majd ebben az intézményben.

A református templomban megtartott ünnepségen hálaadó istentiszteletén Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

A kilencszáz négyzetméter alapterületű, közel félmilliárdos állami támogatással felépített új óvodába 65 óvodás járhat, az épület úgynevezett "mini" bölcsődei része pedig 14 gyermeket fogadhat. Az istentisztelet utáni köszöntőkben elhangzott, idén szeptemberben 43 gyermek iratkozott be felső-szabolcsi kisváros új óvodájába.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!