Soltész Miklós: Nagy szükség van az egyház iskolákra

Egymilliárd 270 millió forintból felújították és új épületszárnnyal bővítették a Budapest I. kerületében lévő Szent Gellért Katolikus Általános Iskolát és Gimnáziumot. Az épületet pénteken adták át.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b), Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök (b2), Gyetván Gábor katolikus pap, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Iskolai Főhatóságának igazgatója(b3) és Nyáry Zsigmond, az iskola igazgatója a megújult I. kerületi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium átadóünnepségén 2020. szeptember 25-én. (MTI fotó: Kovács Tamás)
    
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: nagy szükség van az egyház iskolákra, köztük a Szent Gellért Iskolára is.

Soltész MiklósMohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök (b2) áldást oszt a megújult I. kerületi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium új épületében az átadóünnepség napján, 2020. szeptember 25-én. Mellette Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (b) és Nyáry Zsigmond, az iskola igazgatója (b4). (MTI fotó: Kovács Tamás)
    
Az államtitkár sok erőt kívánt az iskola tanárainak és diákjainak, hogy egymásra, a közösségükre vigyázva tovább tudják adni a kereszténységet a következő nemzedékeknek is.
    
Nyáry Zsigmond, az iskola igazgatója megköszönte a támogatást. Azt ígérte, igyekezni fognak, hogy betöltsék hivatásukat és olyan fiatalokat neveljenek, akik felelősséget vállalnak a családjukért, a nemeztért és az egyházért.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára diákokkal beszélget a megújult I. kerületi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium új épületében az átadóünnepség napján, 2020. szeptember 25-én. (MTI fotó: Kovács Tamás)
    
Az épületet Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg.
    
A másfél évig tartó munkálatok során felújították és korszerűsítették az iskola Kosciuszkó Tádé utcai épületét és a tornacsarnokát, a két épületet pedig egy új, háromszintes épületszárnnyal kötötték össze.
    
A főépület pinceszintjén tantermeket, tornaszobát és öltözőt alakítottak ki. A rekonstrukció során új melegítőkonyhát és étkezőt is kialakítottak, valamint felújították az épület elektromos hálózatát és gépészeti rendszerét. Szintén a rekonstrukció részeként sportolásra alkalmas burkolatot kapott az iskola udvara.
    
Az ünnepségen részt vett mások mellett Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), I. kerületi polgármester.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!