Soltész Miklós: Összefogással újult meg a tárnoki katolikus templom

A kormány, a tárnoki Római Katolikus Egyházközség, a Székesfehérvári Egyházmegye és a tárnoki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat összefogásával, több mint 55 millió forintból újult meg a 300 éves tárnoki katolikus templom - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP politikusa vasárnap a Pest vármegyei településen.

Soltész Miklós a Rózsafüzér Királynője templomban tartott hálaadó szentmise után arról beszélt, ma is olyan időket élünk, amikor a békéért, a családokért küzdeni kell a munkában, tetteinkben, de az imádságban is.H

ozzátette, hogy akkor érdemes felújítani egy templomot, ha azt a közösség átimádkozza.

Önöket arra biztatom, hogy ezután a csodálatos összefogás után, mellyel megújult a templom kívül-belül, megszépült ez a templom kívül-belül, most jöjjön az az összefogás, amelyben az imádsággal tudnak közösséget teremteni

 

- fogalmazott az államtitkár. A hálaadó szentmisét Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke celebrálta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!