Soltész Miklós: Szabadkai családoknak vitt karácsonyi csomagot a Katolikus Karitász

Hatvan sokgyermekes szabadkai családnak vitt tartós élelmiszerekből és édességekből álló karácsonyi csomagot a Katolikus Karitász - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (b2) ajándékokat ad át Szabadkán, a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület székházában tartott ünnepségen 2019. december 16-án. (MTI fotó: Molnár Edvárd)
   
A Karitász hagyományosan olyan rászorulói szabadkai családokat ér el, akiknek sokat jelent ez a támogatás - fogalmazott Soltész Miklós.
    
Közlése szerint a családok kiválasztását a határon túli karitatív szervezetek végzik, a velük kialakított jó kapcsolat révén pontos képet lehet kapni arról, kinek, mekkora segítségre van szüksége.
    
Az államtitkár kiemelte: a kiszámíthatóság az egyik legfontosabb a karitatív szervezetek munkájában, ez jelenleg biztosított, mivel a mostani kormány megadja az ígért támogatásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!