Soltész Miklós: Szükség és igény van az egyházi könnyűzenére

Hatalmas szükség és igény van az egyházi könnyűzenére, a zenekarok missziós munkájára – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombat este Budapesten.

A templomi szolgálatra 30 éve alakult Felső-Krisztinavárosi Gitáros Együttes jubileumi koncertjén Soltész Miklós felidézte: amikor három éve először kiírták az egyházi könnyűzenei együtteseket támogató pályázatot, nem gondolták, hogy ekkora sikere lesz.

Mint mondta, az első évben 550 millió, tavaly és idén 600-600 millió forint pályázati pénzt tudtak szétosztani a zenekarok között, az idén meghirdetett pályázatra pedig négyszeres a jelentkezés.

Ez is mutatja, hogy az egyházi közösségeknek szükségük van ezekre a zenekarokra, amelyek imáikkal, énekükkel, zenéjükkel hozzátartoznak az életükhöz és segítik azt – fűzte hozzá.

Soltész Miklós meglátása szerint óriási a felelőssége ezeknek a zenekaroknak, hogy átsegítsék a gyülekezetet egy-egy nehezebb időszakon, ahogy ezt a Felső-Krisztinavárosi Gitáros Együttes is tette az elmúlt 30 évben.

A zenekarok felelőssége az is, hogy zenéjükkel missziós munkát végezzenek, hirdessék, hogy a kereszténységnek nemcsak múltja, hanem jövője is van – tette hozzá az államtitkár.

Pákozdi István pápai káplán, felső-krisztinavárosi plébános az együttest méltatva fontosnak nevezte, hogy a zenekar nem az emberek szórakoztatására, hanem elsősorban Isten dicsőítésére jött létre. Az együttes tagjai „az oltár mellett nőttek föl”, és most is ott van a helyük, mert képesek „alázattal szolgálni” zenéjükkel – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!