Soltész Miklós válasza Arató Gergely DK-s képviselőnek

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke Facebook-oldalára is feltöltötte válaszát, amit a DK-s Arató Gergelynek intézett a parlament keddi, plenáris ülésen. A posztot változtatás nélkül közöljük.

Évek óta mantrázzák, hogy Iványi Gábor egyháza azért nem tudja fizetni a számláit, mert az állam tartozik nekik.

Ezt a hazugságot Arató Gergely DK-s képviselő is lelkesen előadta a Parlamentben. A válaszom persze már nem érdekelte, mert kiment az ülésteremből.

A baloldali álhírekkel szemben a valóság:

-A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség több, mint 6 milliárd forintos kártérítést követelt, de igényét irreálisnak találták, az Emberi Jogok Európai Bírósága csupán a töredékét ítélte meg.

-A Magyar Állam majdnem 2,2 milliárd forintot fizetett ki, ezzel maradéktalanul eleget tett a strasbourgi ítéletnek, egyetlen fillérrel sem tartozik.

-Az egyház által fenntartott intézmények 2010 óta több, mint 23 milliárd forint állami támogatásban részesültek és jelenleg is minden, a törvény szerint nekik járó állami támogatást megkapnak.

-Értelmezhetetlen, hogy egyházi státuszát nem rendezte a kormány, mivel az egyházak nyilvántartásba vétele bírósági hatáskör, a Fővárosi Törvényszék 2021-ben egyházként nyilvántartásba vette.

-Ha alapos a NAV gyanúja, hogy csaknem 1300 alkalmazottjuk után nem fizetettek járulékot, akkor ezzel veszélybe sodorták a dolgozóik egészségügyi biztosítását és nyugellátását, családjaik biztonságát.

Ez rendkívül elkeserítő és morálisan teljességgel elfogadhatatlan!

Soltész Miklós

Borítókép: MTI / Bruzák Noémi

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!