Soltész Miklós: Van egy minimális kisebbség, amely valahogy rájött, hogyan kell Brüsszelt a hatalmuk alatt tartani

“Van egy nagyon minimális kisebbség, amely valahogy rájött, hogy hogyan kell Brüsszelt a hatalmuk alatt tartani” – fogalmazott a PestiSrácoknak adott interjújában Soltész Miklós. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke kiemelte, ez a brüsszeli politikai elit nem Európa ügyét képviseli, hiszen belesodornák a kontinenst egy háborúba, de nekik köszönhető, hogy Európa sorra veszti el kereskedelmi, gazdasági pozícióit. 

Az unió soros magyar elnöksége kapcsán Soltész Miklóst a PestiSrácok arról kérdezte, hogyan szerepel a magyar programban az őshonos nemzeti kisebbségek kérdése, amellyel kapcsolatban az államtitkár kiemelte, sajnálatosan abból kell kiindulni, hogy a kérdésben hiába volt egy sikeres uniós polgári kezdeményezés egymillió aláírással, mégis lesöpörték az asztaltól.

Soltész Miklós Tusványoson

Kiemelte, ettől függetlenül az Európai Unió területén továbbra is több tízmillió ember él kisebbségi sorban, az ő érdekükben is rendez novemberben Magyarország egy olyan konferenciát, amelyre különféle nemzetiséggel, kisebbséggel foglalkozó politikust várnak az EU-ból. Megjegyezte, az már előre sejthető, hogyan fog erre Brüsszel reagálni.

BRÜSSZELT EGY EURÓPA-ELLENES ELITKISEBBSÉG IRÁNYÍTJA

Brüsszel is tulajdonképpen egy nagy kisebbség, velük is így kellene foglalkozni – fogalmazott portálunk érdeklődésére Soltész Miklós kifejtve, hogy az emberek választásokon is kifejtett akaratát, egyáltalán Európa ügyét nemhogy nem képviselte a brüsszeli vezető elit, hanem annak pont az ellenkezőjét tették.

Ráadásul belesodornák ezt az egyébként fantasztikus földrészt egy háborúba, legszívesebben tönkretennék a gazdaságát, és tulajdonképpen ez is történik, hiszen Európa sorra veszti el pozícióit a kereskedelmi küzdelemben. De az európai egyetemek színvonala is visszaszorulóban

– sorolta az államtitkár. Kiemelte,

ez mind-mind annak a következménye, hogy van egy nagyon minimális kisebbség, amely valahogy rájött, hogy hogyan kell Brüsszelt a hatalmuk alatt tartani.

AZ EGYHÁZAK SAJÁT BÉKEMISSZIÓI CSÖNDBEN, A HÁTTÉRBEN ZAJLANAK

Soltész Miklós kitért arra, hogy Ferenc pápa tavalyi budapesti látogatása lényegében megerősítette a magyar kormány béketörekvéseit, amelyek végül a békemisszióhoz vezettek. Ugyanakkor más felekezetek is hasonlóképpen biztatják a kormányt a békemisszióban, hiszen, mint az államtitkár fogalmazott

ezt az őrületet, amit itt ránk erőltetett, amit kiprovokált az a néhány ezreléke a Földnek óriási nagy haszonként éli meg.

Kiemelte, az egyházak saját békemissziói gyakran csöndben, a háttérben zajlanak, de sok mindent el tudnak érni, ez igaz volt például a magyar-szerb, illetve a magyar-szlovák viszony kiegyensúlyozódásában, amelyek egyházi segítséggel zajlottak le.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!