Soltész Mikós: Négymillió forint értékű eszközadomány érkezett a Heim Pál gyermekkórházba

Hűtők, mosó- és szárítógépek, mikrohullámú sütők és porszívók érkeztek kedden a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT), illetve a Katolikus Karitász jóvoltából.

Soltész MiklósSoltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a Heim Pál gyermekkórház udvarán tartott sajtótájékoztatón 2020. december 22-én. A háttérben Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Az átadón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke közölte: a Karitatív Tanács tagszervezetei veszélyhelyzet idején Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsá alakulnak, feladatuk kibővül; a járvány első és második hullámában is számos támogatást nyújtottak az intézményeknek.

A Heim Pál gyermekkórház részére tavasszal gépjárműveket adtak át, rövid távú, majd később hosszú távú használatra – idézte fel az államtitkár. A kórház dolgozóinak munkáját méltatva hangsúlyozta: a dolgozók és a betegek életét is szeretnék megkönnyíteni a Katolikus Karitász által négymillió forint értékben biztosított, a mindennapokat segítő eszközökkel.

Több mint negyven nagy értékű eszköz érkezett a kórházba, mosogató- és szárítógépek, és sok tucat kisebb értékű eszköz, köztük mikrohullámú sütő – sorolta, arra is kitérve, a támogatásra azért kerülhetett sor, mert az NHKT 1357-es telefonszáma továbbra is megmaradt.

Soltész Miklós megköszönte a karitatív szervezetek egész éves kitartó munkáját, köszönetet mondott a támogatóknak, az egészségügyi intézményekben szolgálatot teljesítő katonáknak és rendőröknek, az egészségügyi dolgozóknak, megjegyezve, hogy járványellenes munkájukra jövőre is számítanak.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke adományokat ad át a Heim Pál gyermekkórház udvarán 2020. december 22-én (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Kovács Erika, a gyermekkórház stratégiai és minőségügyi igazgatója a felajánlásokat megköszönve azt mondta: a kórház mindennapi működésében szükséges gépeket kaptak; a Covid-osztály minden kórterembe külön hűtő és a szülők által használható háztartási gépek kerülnek – sorolta.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Ferenc pápa szavait is idézve az összefogás erejét méltatta. Példaként említette az egészségügyi és szociális intézményeknek adományozott maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket. A kórháznak átadott eszközök segítik a gyermekek gyógyulását – jelezte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!