Soprontól Szegedig: KDNP-s megemlékezések a doni katasztrófa évfordulóján

Csendes főhajtással, koszorúk és mécsesek elhelyezésével tartottak január 12-én megemlékezést a doni katasztrófa 78. évfordulóján Sopronban a II. világháborús emlékműnél és Szegeden a doni katasztrófa szobránál.

SopronTóth Éva, a KDNP soproni elnöke és Filep Márk helyi IKSZ-elnök, önkormányzati képviselők a hűség városának megemlékezésén

78 éve volt a magyar hadtörténet egyik legnagyobb katasztrófája, a 20. század talán legfájóbb vesztes csatája. A 2. magyar hadsereg (honvédek és munkaszolgálatosok) embervesztesége a Donnál - a halottakat, sebesülteket és fogságba esetteket figyelembe véve - 125-130 ezerre tehető.

Sopron

A KDNP Soproni Szervezete nevében Tóth Éva elnök és Filep Márk helyi IKSZ-elnök, önkormányzati képviselők közösen hajtottak fejet a hősök, áldozatok előtt, a háború tragédiáját megszenvedettek, illetve a magyar hazáért harcolók iránti tiszteletadással.

Sopron

A járványhelyzetre való tekintettel a csendes főhajtáson Sopron város vezetői – dr. Farkas Ciprián, polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester –, továbbá országgyűlési képviselője, Barcza Attila is elhelyezte a megemlékezés koszorúit együtt a helyi önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója képviselőivel. A méltóságteljes eseményen a Soproni Honvéd Hagyományőrző Egyesület honvédjei álltak díszőrséget a soproni emlékműnél.

SzegedNémet Ferenc és Chovanecz Kata, a Fidesz és Haág Zalán (jobbra), a KDNP önkormányzati képviselője a szegedi megemlékezésen

Szegeden civil szervezetek tartottak megemlékezést a Horthy Társaság szervezésben. A rendezvényen többek között Haág Zalán, a KDNP helyi elnöke, közgyűlési frakcióvezető és Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő is megosztotta gondolatait a megjelentekkel.

Ezt követően a résztvevők elhelyezték a megemlékezés virágait – így Chovanecz Kata, Haág Zalán és Német Ferenc Fidesz–KDNP-s szegedi önkormányzati képviselők is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!