Sorsdöntő győzelmet arattunk!

Sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédhessük Magyarországot – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap késő este.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Győztünk! – jelentette be a kormányfő nagy ováció közepette a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt. Aláhúzta, Magyarország ma nagy győzelmet aratott. Most kell szerénynek lenni, mert most van mire – jegyezte meg.

Orbán Viktor először a választópolgároknak gratulált, hogy eljöttek és részt vettek a választáson. A magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (középen, b7) a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. Mögötte Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (takarásban), Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke és felesége, Semjénné Menus Gabriella, Gyürk András, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt stratégiai igazgatója, Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője (b-j). (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Külön is szeretnék köszönetet mondani és kifejezni a hálánkat azért a hűségért, amit azoktól kaptunk, akik a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppártra szavaztak, és kitartottak mellettünk az elmúlt évek alatt – fogalmazott.

„Köszönetet szeretnék mondani lengyel barátainknak, Kaczyński elnök úrnak és Morawiecki miniszterelnök úrnak, akik eljöttek és támogattak bennünket” – húzta alá. Orbán Viktor köszönetet mondott a segítőknek, az önkénteseknek is. Jó volt veletek harcolni – tette hozzá.

„Szeretnék külön is köszönetet mondani azoknak, akik imádkoztak értünk és értem. Köszönjük, hálásak vagyunk! Szeretnék köszönetet mondani minden segítő, aktivista, jelölt családtagjainak, akik kellő türelemmel viseltek bennünket és minden támogatást megadtak. Külön szeretnék köszönetet mondani feleségemnek, Anikónak” – fogalmazott.

Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot – húzta alá. „Még nem tartunk ott, a mi hazánk, Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnénk, de már elindult a saját maga által választott útján. Együtt fogunk ezen az úton végig menni” – fogalmazott Orbán Viktor. Mindent köszönök! Soli deo Gloria! – zárta beszédét a Fidesz elnöke.