A Szabadság napja, megemlékezés Nagykőrösön

Október 23. mindannyiunk számára különleges nap, amikor az emlékezés és az összetartozás érzése összeköti a közösségünket. Az idei megemlékezés Nagykőrösön különösen jelentős volt, és személyes megtiszteltetés volt számomra, hogy itt lehetek és egy köszöntőt mondhattam – fogalmazott Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője.

A megemlékezés kezdetén emlékoszlopot avattak, amely azoknak állít emléket, akik Nagykőrösön kivégzés vagy meghurcolás áldozataivá váltak. A megemlékezés során fejet hajtottak azok előtt, akiknek a nevei örökké élnek a szívünkben.

Földi László beszédében megemlékezett azon Nagykőrösiek előtt, akik 56-ban részt vettek a szabadságért vívott küzdelemben. 

Földi

A megemlékező gondolatokat követően a Nagykőrösi Arany János Református Általános Iskola és Óvoda tanulói egy különleges műsort adtak elő. A gyermekek tehetségükkel és elkötelezettségükkel fejezték ki az emlékezésüket, és az egész közösséget mélyen megérintették.

56

Az esemény emlékeztetett arra, hogy soha ne feledjük el azokat az eszméket, amelyekért az előző generációk küzdöttek. Azok a bátrak, akik a múltban szabadságunkért harcoltak, örökségként hagyták ránk az értékeket és az elkötelezettséget az igazság mellett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!