Szászfalvi László: A kormány célja, hogy Magyarország családbarát legyen

Szászfalvi László, a KDNP képviselője arról beszélt az Országgyűlésben: a kormány paradigmaváltást hajtott végre a családtámogatásban, aminek célja, hogy Magyarország családbarát ország legyen.

Szászfalvi László (KDNP) országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes

A kormány legutóbbi intézkedései közül kiemelte a babaváró támogatást, a csok kibővítését, jelzáloghitelek elengedését, a nagycsaládosok autóvásárlási programját és bölcsődefejlesztést, valamint négygyermekes nők szja-mentességét és nagyszülői gyed-et, amit 2020tól vezetnek be.
    
Hangsúlyozta: az ellenzéki pártok többsége támadja a kormány családvédelmi akciótervét, mondván, hogy lehetőségeket csak egy szűk réteg tudja felhasználni. Ezzel szemben - folytatta - 2019. augusztus végéig 114 ezer család igényelte a csokot, ami az átlagos gyermekszámmal kalkulálva félmillió magyar ember jelent. Az autóvásárlási támogatást 16 ezren, a babaváró támogatást 42 ezren igényelték, jelzáloghitel-csökkentést pedig 5 ezren kérvényezték - mutatott rá.

Kiemelte: jövőre közel 2228 milliárd forint áll rendelékezésre a magyar családok támogatására, ami 224 milliárddal magasabb az idei összegnél.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!