Szászfalvi László: Meg kell védeni az elért eredményeket

Szászfalvi László, a KDNP országgyűlési képviselője szerdán a parlamentben a 2024-es központi költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitáján fontosnak nevezte, hogy az elért eredményeket az ország megvédje.

A KDNP a családok pártja, ezért a párt számára létkérdés, hogy a mindennapi élet kiszámíthatóságát, biztonságát biztosítsák. Ennek érdekében a nyugdíjak emelésére és a 13. havi nyugdíj fedezésére közel 500 milliárd forintot tartalmaz a büdzsé –  mondta.

Emlékeztetett:

a kormány kiemelten támogatja a családokat, e cél forrásai 254 százalékkal növekedtek az elmúlt időszakban. Ez a legmagasabb GDP-arányos támogatás Európában - mutatott rá.

 

A vidéki kistelepülések támogatását és a nemzetegyesítés folyamatának segítését is kiemeltnek nevezte. Úgy fogalmazott, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok „falurombolást” hajtottak végre, ez a kormány azonban elkötelezett a kistelepülések támogatása mellett, ezért a Magyar falu program folytatódni fog. Kiemelte a kisboltok támogatását.

A nemzetpolitikáról szólva elmondta: az arra szánt források garantálják a nemzetegyesítés folytatását. Tovább növekedhetnek a határon túli magyarságnak szánt források, amivel megtarthatók az elért eredmények.

Szászfalvi László szólt a civil szervezetek támogatásáról, és kiemelte: az elmúlt tizenkét év alatt megháromszorozódott a számukra nyújtott keret. Említést tett arról is, hogy az elmúlt években két új támogatási formát vezettek be a civilek számra: a falusi és a városi civil alapot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!