Szociális intézményekbe kerül az idősek szakápolása

Az országban hat helyszínen a korábban kórházakhoz tartozó szakápolási létesítmények szociális intézményekhez kerültek át – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa hétfőn oroszlányi sajtótájékoztatóján.

Fülöp Attila hozzátette, az intézkedés 334 férőhelyet érint, hat helyszínen, Celldömölkön, Kunhegyesen, Oroszlányban, Pincehelyen, Vásárosnaményban, valamint a főváros XII. kerületében. A szakápolási központok az idősotthonok egy speciális formáját jelentik.

Az átalakítás azoknak az ellátottaknak jelenthet változást, akik nem igényelnek folyamatos orvosi felügyeletet, viszont szakszerű ápolásra van szükségük, illetve az új fenntartási formában közösségi programokat, otthonos teret kínálnak a gondozottaknak.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, a szakápolási központba kórházi tartózkodás után kerülnek be olyan betegek, akiknek az otthoni ápolása meghaladja a család erejét, vagy állapotunk miatt nem alkalmasak az önellátásra.

Holup Ilona intézményvezető tájékoztatása szerint az oroszlányi szociális szakápolási központ 70 férőhelyes, az intézményben az átalakítás során egy közösségi teret alakítottak ki, valamint a korábban egyórás látogatási időt a délutáni órákkal bővítették.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!