Tájékoztató kampányt indít az IKSZ Pécsen

Óriásplakátokkal és a postaládákba kerülő szórólapokkal indít tájékoztató kampányt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Pécsen, mert azt látja, hogy a városban ellopják a fiatalok jövőjét – közölte a szervezet elnöke a baranyai vármegyeszékhelyen kedden.

Nacsa

 

Nacsa Lőrinc a Kürt utca és az Ifjúság útja kereszteződésénél tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az ellenzéki városvezetés 40 millió forintból tervez zebrát felfestetni ott, amely így Magyarország, „de talán Európa legdrágább” gyalogátkelőhelye lesz.

Gyurcsányi módszereken alapuló pénzszivattyú működik a pécsi városházán, Gyurcsány Ferenc helyi kormányzója, helytartója, Péterffy Attila (Pécs Jövője) polgármester az elmúlt években adósságot halmozott fel, hitelekbe verte a várost, nyomozás zajlik hűtlen kezelés miatt, különböző korrupciós vádak merültek fel ellene, és nyilvánvaló, hogy ez mind abba az irányba mutat, hogy a fiatalok jövője kerül veszélybe Pécsett. Ezért tájékoztatni akarják a pécsieket arról, mi folyik a városházán, Gyurcsány Ferenc helyi emberei – polgármestere, alpolgármesterei, képviselői – miképpen szivattyúzzák ki a pénzt a pécsiek kezéből, és zsebéből”

– mondta.

A pénznek lenne helye, mindenki fel tudna sorolni olyan fejlesztési igényeket, amelyekre jutna e forrásból, ha nem lopnák el, ezért azt gondolják, minden pécsinek joga van tudni, mi folyik itt, milyenek a „gyurcsányi maffiamódszerek” – tette hozzá.

Nacsa Lőrinc szavai szerint az óriásplakátokon és a szórólapokon látható üzenetük alapján a választók Pécs és a jövő iránti felelősséggel dönthetnek a június 9-i választáson.

Nyilvánvaló, hogy ennek a „Gyurcsány féle pénzszivattyús brigádnak” még egy esélyt nem adhatnak, ezért június 9-én el kell őket küldeni Pécs éléről – hangoztatta.

Őri László, a Fidesz pécsi választókerületi elnöke arról szólt, hogy Péterffy Attila és csapata szakértői városvezetést ígért öt esztendővel ezelőtt, az elmúlt években azonban lehullt a lepel: a polgármestert és embereit, képviselőit behálózta Gyurcsány Ferenc, mára az ő akarata érvényesül a városházán.

Nem véletlen, hogy a pécsiek a városházát mutyiházának nevezték el, hiszen egyre több olyan visszaélésgyanús, korrupciógyanús ügy lát napvilágot, amely jelzi, Pécsre is megérkeztek a gyurcsányi módszerek”

– fűzte hozzá.

Kitért rá, a baloldali városvezetés egymilliárd forintot fog zebrák felfestésére költeni, miközben a pécsiek pénzére „észszerű beruházások, fejlesztések formájában is lenne hely”.

A június 9-i választások tétje az, hogy a pécsiekkel közösen le tudják-e zárni a Gyurcsány-korszakot, ehhez le kell váltani Péterffy Attilát, akinek „semmilyen más feladata nincs, mint működtetni a gyurcsányi pénzszivattyút Pécs városában is” – jelentette ki.

Őri László úgy vélte, a választás tétje az is, lesz-e Pécsnek olyan új vezetése, amely a jövőt építi, amely a várost megtartja, amely nem a pécsiekből él, hanem a pécsiekkel együttműködve a közösség érdekében politizál.

Olyan új vezetése, amely képes együttműködni Magyarország kormányával annak érdekében, hogy a rendszerváltás után több mint két évtizeddel végre Baranya és a baranyai vármegyeszékhely is fejlődhessen, és elfoglalhassa azt a méltó helyét, amit az itt élők tudása, tapasztalata és az itteni kulturális értékek alapján megérdemel”

– jegyezte meg a politikus.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!