Tényleg az ember legjobb barátja: papírra vetette a kutyával való különleges kapcsolatot Simicskó István

Magyarország — Rajongásig szereti a kutyákat Dr. Simicskó István, aki jelenleg is gazdi — írja a Blikk. A KDNP frakcióvezetőjének javaslatára korábban már törvényt is módosítottak, hogy a legveszélyeztetettebb magyar fajtát, az erdélyi kopót megmentsék, ezúttal pedig egy könyvvel is szeretné felhívni a figyelmet a négylábú és az ember különleges kapcsolatára.

Kisebb megszakításokkal, de szinte egész életemben tartottam kutyát. Jelenleg Picur, egy fekete mudi a családunk tagja – mondta a Blikknek Simicskó, akinek a Családhoz tartozó című könyvvel az a célja, hogy az olvasó megértse ezt a kapcsolatot, ami szerinte pótolhatatlan.

Simicskó István szerint a kutyafajtáink nehéz helyzetben vannak: a magyar agár vagy az erdélyi kopó esetében évente alig 20-25 kiskutyát törzskönyveznek. Bár az elmúlt bő másfél évtizedben előbb nemzeti kinccsé, majd hungarikummá nyilvánították Simicskó kezdeményezésére a magyar állatfajtákat, ez a politikus szerint önmagában nem elegendő.

Simicskó István

– Nekünk is tennünk kell azért, hogy nemzeti kincseinket megőrizzük. A könyv végén olvasható egy idézet: „Kutya nélkül élni lehet, de minek?”, ezt a régi bölcsességet én is vallom — fogalmazott a frakcióvezető.