A teremtésvédelem az életet szolgálja

Virágos Sopronért elnevezéssel tartottak Sopronban előadást az élhetőbb, szebb környezet kialakítása céljával.

 

A teremtéskor kapott „műveljed és őrizzed” – parancs az ember számára „az őrzés” tekintetében azt a felelősséget fogalmazza meg, amellyel a teremtett világ, az élővilág védelmét kell biztosítania minden kor emberének. A „művelés” pedig, hitünk szerint azt a felelősséget is jelenti, hogy az ember alkotóerejét, értelmét a teremtett világ értékelvű továbbgyarapítására fordítsa, mintegy „munkatársaként” aTeremtőnek mindabban, amit a világ szépsége, épsége, –, annak adott esetben – „munkára foghatósága”, de mindenképpen fenntarthatósága, azaz az élet jelent. Ezért is vállaltam el örömmel a Virágos Sopronért eseményén a köszöntést, abban a közösségben, amely a szebb, élhetőbb környezetért tesz, amely a teremtésvédelmet szolgálja – mondta el Tóth Éva, helyi KDNP elnök, önkormányzati képviselő Sopron város képviseletében az eseményen.

A soproni polgári értékrend szilárd alapját jelentik az erős civil szerveződések, amelyek magas színvonalú szakmaisággal és elkötelezett küldetéstudattal szolgálják a közösséget – tette hozzá.

pűVarga Mária, növényvédelmi szaktanácsadó (a soproni KDNP tagja) és Horváth Sándor nyugalmazott főkertész gyakorlati tanácsokat is adott a szép számmal megjelenteknek.

A természet ébredése, éledése, a kikelet ugyanakkor arra is lehetőséget adott, hogy az előttünk álló időszak szakrális töltetére irányulhasson a figyelem, a közeledő feltámadás-ünnepre: húsvétra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!