Tizenegyezer rászoruló kap élelmiszercsomagot decemberben

Tizenegyezer rászoruló kap tartós élelmiszereket decemberben az országban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn Szobon, ahol hátrányos helyzetű gyermekes családoknak adtak át ilyen csomagokat.

Rétvári Bence a csomagosztás előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az európai uniós és magyar költségvetési forrásból működő Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programon (RSZTOP) keresztül korábban hajléktalanokat támogattak három kelet-magyarországi megyében; a program azóta országossá vált és célcsoportja is bővült.

Az államtitkár beszélt arról, hogy a program első felében négyezer adag ételt osztottak ki naponta, így legalább napi egyszeri meleg ételhez jutott több ezer hajléktalan.

Hozzátette, második lépésként először Kelet-Magyarországon bővült a célcsoport: azóta azok a családok, amelyekben háromévesnél kisebb gyermek van, valamint a megváltozott munkaképességű emberek és a rászoruló idősek is rendszeresen kaphatnak élelmiszercsomagot.

A kisgyermekesek havonta, a többi rászoruló pedig negyedévente juthat a csomaghoz, amely 10-12 kilogrammos és egyenként körülbelül 13 ezer forint értékű - mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár kitért arra, hogy decemberben már országosan 116 járásban és 260 helyszínen hozzávetőlegesen 11 ezer csomagot adnak át.

Közölte, összesen 18 milliárd forintot fognak a csomagokra és azok kiosztására fordítani, várhatóan több éven keresztül.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!